Glassnode ve Santiment Analizleri Bitcoin in (BTC) Performansına Dair Yeni Verileri Yayınladılar

Değeri tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesine rağmen topluluğun Bitcoin hakkındaki sosyal perspektifi önceki boğa koşularından farklı olarak henüz zirveye ulaşmadı. Öforik seviyeler tipik olarak yaklaşmakta olan bir düzeltmenin iyi bir göstergesi olduğundan mevcut seviyeler BTCnin zirvesinden hala çok uzak olduğunu gösteriyor ve bu da yükselişin devam edeceği anlamına geliyor. 

Santiment: Fiyat Henüz Zirveye Ulaşmadı

Bitcoin özellikle Aralık ortasında ilk kez 20 bin doların üzerine çıktıktan sonra yatırımcısını iyice heyecanlandırdı. Kripto para birimi bilinmeyen bölgelere doğru ilerlemeye devam etti ve tüm zamanların art arda birkaç zirvesini kaydetti. Sonuncusu BTCnin 28.300 dolara ulaştığını gördü.

Beklendiği gibi bu tür fiyat gelişmeleri kripto para birimine olan duyarlılıkta büyük değişikliklere yol açıyor. Son derece değişken fiyat hareketlerinin yanı sıra kripto para topluluğunun görüşleri ve inançları Santimentin gösterdiği kadar hızlı değişebilir. Örneğin fiyatlar düştüğünde aşırı karamsarlıktan bir boğa koşusu sırasında öforik bir coşkuya varan duruma kadar değişebilir.

Ancak her iki yönde de aşırıya kaçan duygu fiyat gelişmelerinde tam tersi sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Mayıs ayının ortalarında üçüncü BTC yarılanması esnasında Bitcoin 10 bin doların üzerine çıktığında Twitterdaki genel duyarlılık fırladı. Kısa bir süre sonra kripto para birimi yaklaşık yüzde 20 düştü.

Benzer bir şey BTCnin yıllık en yüksek 12.400 dolar a yöneldiği Ağustos ayı sonlarında ve Eylül başında gerçekleşti. Duyarlılık hemen artarken sonraki günlerde Bitcoin fiyatı 10 bin doların altına düştü.

Bununla birlikte analitik firması mevcut hissiyatın hala coşkulu bir duruma girmekten çok uzak olduğunu ve fiyatın zirveye doğru devam edebileceğini öne sürdü. Şirket şu anda piyasadaki durumu “olumlu ancak fiyatların zirvesine yaklaştığı ölçüde coşkulu değil” olarak nitelendirdi.

 Glassnode Analizi ve Fiyat Tahmini

Başka bir blok zinciri analiz firması Glassnode BTCnin performansı hakkındaki haftalık görüşlerini yayınladı ve aslında yukarıda açıklanan sonucu teyit etti. Şirket hala 067 ile nispeten düşük olan Net Gerçekleşmemiş Kar / Zarar (NUPL) üzerine yoğunlaştı.

Glassnodea göre bu metriğin “hâlâ yeşil” inanç “bölgesinde olduğu ve genellikle piyasanın zirvesini temsil eden mavi” öfori “bölgesine henüz ulaşmadığı anlamına geliyor.”

 2017 parabolik fiyat artışı sırasında Bitcoin 5.600 dolardan işlem gördüğünde ve yine de yaklaşık yüzde 250 arttığında NUPR şu anki değerindeydi. BTC bu eğilimi tekrar takip ederse fiyat 65.500 doların zirvesini görebilir.

Glassnode “Bu BTC’nin düşük NUPL değerini yükseliş sinyali haline getiriyor çünkü Bitcoinin piyasanın zirvesine ulaşmadan önce yükselmesi için hala potansiyelinin olduğunu gösteriyor.” dedi.

Comments (0)
Add Comment