Gifto (GTO) Nedir?

Gifto (GTO) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. GTO, ilk uygulama Token’lerindendir. Ayrıca çift simgeli tasarıma sahip, Gifto Stable ve GTO, sanal hediye ekosisteminin bakımı ve büyümesini teşvik eden bir kripto para birimidir. ETH ağı üzerinde çalışan merkezi olmayan bir sanal hediye protokolünde, ERC-20 Token’idir. Platformun halka açık kısmı, ETH Blockchain üzerinde yer alan Gifto Token’leri, sanal hediyeler almak için kullanılan bir ERC-20 uyumlu bir Token’dir.

Projenin amacı nedir?

Gifto 2017 yılında açıklanan ilk uygulama Token projelerinden biri olarak, Binance Launchpad’de piyasada yerini almıştır. Dünyanın en büyük Blockchain hediye platformu olarak çeşitli hedeflerini gerçekleştiren platform, birçok yenilik sunarak adından söz ettirmeyi başarmıştır.

GTO, dünyanın en büyük Blockchain hediye platformu olma hedefiyle yola çıkarak, topluluk tarafından geliştirilmiştir. Güvenilir ortaklıkları ile de dikkat çeken projenin GTO ile piyasalarda gösterdiği başarıyla kısa zamanda büyümesini sağladı. ETH işlem hacminde sınırlamaları sebebiyle özellikle genel/özel zincir yaklaşımını benimser. Bu sebeple tamamen açık kaynaklı değildir.

Gifto (GTO) kullanım alanları neler?

  • Blockchain ve cüzdanı ile evrensel bir hediye platformu olarak geniş bir kullanım alanı elde etmektedir.
  • Kripto topluluklarının özellikle GTO Blockchain hediyeleriyle ödüllendirilmesinde kullanılmaktadır.
  • Özellikle ücretleri azaltmak, hediye oluşturmak ayrıcalığından yararlanılmaktadır.
  • Platform ağı desteklemek ve işlem ücretlerinden payla ödüllendirilmek için düğüm çalışmalarında kullanılmaktadır.
  • Stabilcoin’le ödüllerin ve tercih edilen para çekilmesinde, en iyi borsalardan satın alınarak yatırım amacıyla GTO kullanılabilmektedir.

Avantajları neler?

  • Hediye verme işlemlerinde şeffaflık imkanı sunar.
  • Blockchain üzerinden sanal hediyelerin kolaylıkla üretimine imkan tanır.
  • DPOS algoritması sayesinde özellikle yüksek kapasiteli işlemle dengeli ağ imkanı sağlar.
  • Aynı zamanda özelleştirilebilen ve sosyal medya uygulamalarının herhangi biriyle problemsiz çalışabilmektedir.

Dezavantajları neler?

  • Binance Launchpad’deki ilk IEO projesi olmasına rağmen rakiplerin artmasıyla soru işaretleri yaratmaktadır.
  • Uzun süredir piyasalarda durgun bir görünüm çizmektedir.
  • Diğer projeler gibi GTO’da belirsizlik nedeniyle riskli bir yapıdadır.

Gifto (GTO) nedir? Nasıl satın alınır?

GTO ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, OKEX, WazirX ve ACE’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak GTO listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca GTO Coin alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!