Galatasaray’dan Bir İlk: Kulübün NFT Koleksiyonu Halka Arz Ediliyor!

Gelişen yeni medya ve teknoloji hayatın her alanında etkili olurken, sanatın üretim ve dağıtım şekline de yeni bir boyut kazandırıyor. NFT çılgınlığı devam ederken, Galatasaray da bu kervana katılan kurumlaran biri oldu. Takım, kurucusu ve bir numaralı üyesi Ali Sami Yen NFT koleksiyonu ile başlayarak, sezon boyunca kulüp tarihinin en çok yankı uyandıran olaylarını vurgulayan bir koleksiyonu piyasaya sürüyor. 1 Ekim tarihinde arz edilecek ilk NFT koleksiyonunu takiben, sezon boyunca kulübe ilişkin önemli tarihlerde altı koleksiyon daha arz edilecek

Türkiye’de piyasaya sürülen ilk spor kulübü tarihi NFT koleksiyonu!

Galatasaray Futbol Kulübü’nün eşsiz anlarla dolu şanlı tarihini sergileyecek NFT koleksiyonları, kulüp tarihinde meydana gelen dönüm noktalarını ve kupalarını konu alacak. Taraftarlar,  bu koleksiyonlar sayesinde Galatasaray kulübünün mirasına ortak olarak, kulübe ekonomik olarak katkıda bulunulabilecek.


Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesaplarından kısa bir film ile taraftarları heyecanlandıran projenin ön duyurusunu yaptı. Kulüp, Türkiye’nin ilk NFT koleksiyonu projesinine imza atmak için önde gelen global markalarla iş birliği yaptı. Tüm dünya liglerinde spor kulüplerinin ve futbol sektöründeki efsane isimlerin hikayelerini görsel ve özel video içeriklerle hayranlarıyla paylaştığı ve onları tarihlerinin en eşşiz anlarını dijital ortamda toplamaya davet ettiği yeni bir NFT konsepti yaratan Shirtum ve Blockchain teknolojisi ile sporu aynı platformda buluşturan Capital Block iş birliği sayesinde piyasaya arz edilecek Ali Sami Yen NFT Koleksiyonu, Türkiye’de piyasaya sürülen ilk spor kulübü tarihi NFT’si koleksiyonu olma özelliğinin yanı sıra, dünyada da bu konuda  ilklerden biri olacak.

İlk bölüm 3 farklı koleksiyondan oluşacak

Galatasaray’ın bu girişimi şimdiden sosyal medaya da büyük ilgi gördü. İlk bölümü 1 Ekim’de arz edilecek olan ve Legendary, Mythical ve Iconic gibi bölümlerinden oluşacak olan Ali Sami Yen NFT Koleksiyonunda, her NFT’nin arka kısımında ilgili görsel ile özel video içeriği yer alacak ve bölüme bağlı olarak içerikler farklı olabilecek. Her bir drop, nadirliğine bağlı olarak farklı değerlere sahip olacak. Ali Sami Yen Koleksiyonuna dahil aşağıdaki NFT’lerin arz tarihleri ise şöyle:

Legendary: 1 Ekim 2021
Mythical: 8 Ekim 2021
Iconic: 15 Ekim 2021


Ayrıca, her NFT arzının Galatasaray ve Shirtum’un web sitelerinde özel bir açılış sayfası olacak. Taraftarlar, NFT resmine tıkladığında, Shirtum platformundaki Galatasaray açılış sayfasına yönlendirilecek ve burada NFT’yi kredi veya banka kartı kullanarak satın alarak, hem bir tarihi anın sahibi olma şansı edinecekler hem de kulüplerine katkıda bulunacaklar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!