İşte Kritik Seviyeler ve Fiyat Tahmini: BTC, ETH, XRP!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, piyasalar yeni bir haftaya başlarken Bitcoin (BTC) fiyatı yükseliş görünümü ortaya koyuyor. Bu gelişme, Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere birçok altcoin’in hafifçe ralli yapmasına neden oldu. BTC soğudukça, sermayenin diğer kripto paralara dönmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, ani bir geri dönüş, altcoin’lerin kazanımlarını da geri alabilir. Şimdilik, Ethereum (ETH)’un yaklaşmakta olan yükseltmesi altcoin’leri daha yükseğe çıkarıyor gibi görünüyor ve BTC arayı kapatıyor. Ancak, bu hareket hızla tükenebilir ve kazanımları çok daha hızlı geri alabilir. Bu nedenle, yatırımcılar kar rezervasyonu yapmaya başlamalı.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) fiyatı , dik bir düzeltmeyle sonuçlanması muhtemel bir dağıtım aşamasının son ayağında görünüyor. Bu hareketin 24,989 dolardaki yüzde 50 geri çekilme seviyesiyle birleşmesi, bu senaryoyu çok daha çekici kılıyor. Ek olarak, dört saatlik grafik, fiyatın daha yüksek ve Göreceli Güç Göstergesinin (RSI) daha düşük bir zirve oluşturduğu düşüş eğilimi oluşumunu gösteriyor. Bu gelişme, düşüş görünümüne güven katıyor. Son konsolidasyon nedeniyle, yatırımcılar 21.440 dolar veya 20.750 dolara bir düzeltme için hazırlıklı olmalı. Bununla birlikte, 22.586 dolara bir hareket olası görünüyor.

Bitcoin fiyatı ve 24,989 dolardaki mücadele için işler zor görünse de, yatırımcılar bu seviyenin üzerinde bir günlük mum çubuğunun kapanışta potansiyel bir yükseliş hareketine işaret edeceğini unutmamalı. Düşüş tezinin geçersizliğinin teyidi, 24.989 dolarlık engelin bir destek katına kesin bir şekilde çevrilmesinin ardından gelecek. Böyle bir durumda BTC, 100 günlük Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) bulunduğu 25.968 dolarlık engele ulaşabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatı 13 Temmuz’dan bu yana kesintisiz bir rallide ve yavaşlama belirtisi göstermiyor. Dört saatlik grafikteki herhangi bir düşüş, toparlanmadan fazlasını sağladı. ETH yüzde 4,2 oranında yükselirken, son yüzde 5.5’lik düşüş geri alınmaya yakın. Bu ivme devam ederse, ETH’nin 2.158 dolara ulaşma şansı yüksek. Bu nedenle, yatırımcılar akıllı sözleşme token’i için yakın gelecekte yüzde 8,5’lik hızlı bir artışa dikkat etmelidir. Öte yandan, eğer Ethereum fiyatı 1.730 doların altında bir günlük mum çubuğu üretirse, yükseliş tezini geçersiz kılacaktır ve potansiyel olarak 1.543 dolara dik bir düzeltmeyi tetikleyecektir.

Ripple (XRP)

Ripple fiyatı , art arda sekizinci kez 0,381 dolarlık engeli aşmaya çalışıyor ve diğerlerinden farklı olmayan fark edilebilir bir sonuç vermedi. Bu seviyedeki satıcılar, gelen satın alma baskısını emerek iki haftadır devam eden bir konsolidasyona neden oluyor. 0,340 dolar destek seviyesi ve 0,326 dolarda oluşan çift dip, gelmesi durumunda kısa vadeli bir geri çekilme için iki hedeftir. Ancak, alıcı olmak için en iyi yer, 0,287 ila 0,311 ABD Doları arasındaki talep bölgesinin yeniden test edilmesi olacaktır.

0,381 dolarlık engeli aşmaya yönelik birden fazla başarısız girişimden bağımsız olarak, Ripple fiyatı yükselişe karşı nötr durumda. 0,287 dolar seviyesinin altına yakın bir günlük mum çubuğu, talep bölgesini ve XRP fiyatı için potansiyel yükseliş tezini geçersiz kılacaktır. Böyle bir durumda yatırımcılar Ripple fiyatının 0.239 dolar destek seviyesini yeniden test etmesini bekleyebilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!