Fidelity Yıl Sonu İçin Bitcoin (BTC) Fiyat Tahminini Açıkladı!

Bu haftanın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 bin dolar’a ulaştıktan sonra, Bitcoin (BTC) yaklaşık yüzde 10’luk bir düzeltme yaşadı. BTC, an itibariyle  61 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Arz-talep modeli Bitcoin’i 100 bin dolara taşıyacak

Piyasanın önde gelen analistleri Bitcoin (BTC)’de yaşanan düzeltmenin sağlıklı olduğuna inanıyor.  Fidelity’nin direktörü Jurrien Timmer, arz ve talep modellerine dayanarak BTC fiyatının yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Bu haftanın başlarında CNBC’ye konuşan Timmer, BTC fiyatının 2023 yılına kadar 100 bin dolara ulaşabileceğini söyledi. Elbette Timmer, Bitcoin fiyatının doğrudan 100 bin dolara çıkmasını beklemiyor. Yönetici, 100 bin dolara giden fiyat hareketinde düzeltmeler olabileceğini de ekliyor. Bu nedenle, bunu 1970’lerdeki altın fiyatlarındaki yükselişle karşılaştırarak şunları ekliyor:
1970’lerdeki altın olgusu göz önüne alındığında, yükseliş ve ardından bir düzeltme görmek beni şaşırtmaz. Bu, Bitcoin’in önceki yükseliş/çöküş döngülerine çok benzer. Yükseliş ve ardından yaşanan sağlıklı bir düzeltme.

 

Piyasadaki bir çok uzman da Bitcoin (BTC)’nin yıl sonuna kadar 100 bin dolara ulaşacağından emin. Sınırlı arzı ve giderek büyüyen talep doğrultusunda fiyatın artması bekleniyor. Bu haftanın başlarında CNBC röportajı sırasında Timmer şunları söyledi:
Bitcoin, altının dijital bir versiyonudur. Her zamankinden daha kıt bir arzı var ve altın, Bitcoin’in sahip olduğu ağ dinamiklerine sahip değil, bu nedenle Bitcoin’in altından daha iyi performans göstermesi mantıklı. Bitcoin ve altın aynı takımda iki farklı oyuncu.

Mevcut Bitcoin rallisi, spekülasyona dayalı değil!

Son BTC rallisi hakkında  yorum yapan Timmer, bunun sadece spekülasyona dayalı değil, daha sürdürülebilir bir ralli olduğunu söyledi ve şunları ekledi:
Bu, kısa vadeli spekülatörler tarafından yürütülen bir ralli değil. Mevcut veriler, fiyat artışının aslında oldukça sürdürülebilir bir hareket olduğu ve patlamak üzere olan bir balon olmadığı konusunda biraz güven veriyor.

 

 Fidelity, Bitcoin etrafında bir altyapı oluşturmakla meşgul. Ayrıca, Bitcoin ve türev ürünleri hakkında uygun bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için düzenleyicilerle etkileşim içerisinde. Timmer, BTC için devam eden bir mega boğa koşusunu tahmin eden tek isim değil. 22 Ekim Cuma günü, kripto analisti Lark Davis, önümüzdeki altı ayın Bitcoin için çılgın bir yolculuk olacağını söyledi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!