Kritik Metrik 4 Ayın Zirvesinde: Bitcoin Ekim’de 70 Bin Dolara Ulaşacak mı?

Bitcoin (BTC)’in tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselmesi, piyasada büyük bir hareketliliğe yol açtı. Solana (SOL) gibi önde gelen altcoin’ler yükseliş trendini bozmadan aylardır görülmeyen seviyeleri geri aldı. Ethereum (ETH) tekrar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsalaran Bitcoin çıkışı 4 ayın zirvesine ulaştı: Kısa vadede 70 bin dolar mümkün

Bitcoin, 24 saat içinde değerinin yaklaşık yüzde 3’ünü kaybettikten sonra, an itibariyle 62. 941 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birim tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.027 dolara yükselerek, piyasada yatırımcı güvenini artırdı.  Çoğu analist, Bitcoin’in kısa vadede 70 bin  doların üzerine çıkma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

 

Zincir üstü veri ve metriklerin önde gelen sağlayıcılarından biri olan Glassnode’a göre, yedi günlük hareketli ortalamaya dayalı Bitcoin borsa çıkışı  dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.902.893’e ulaştı. Önceki dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.902.857 21 Ekim 2021’de kaydedilmişti. Borsa çıkışlarındaki artışın yükseliş sinyali olarak kabul edildiğini belirtmekte fayda var. Bu gelişme, yatırımcıların yakın vadede daha yüksek bir seviyeye yükselen Bitcoin’e yatırım yaptıkları anlamına geliyor. Ayrıca, borsa çıkışları, genel baskının miktarını azaltır ve böylece Bitcoin’e nispeten düzgün bir yörünge ve fiyat hareketi sağlar.

Teknik veriler yükselişe işaret ediyor

Bitcoin, 62 bin dolar seviyesinde güvenli bir destek almış gibi görünüyor. Yeni rekor seviyelerden, aşağı seviyelere geri çekilme, daha fazla yatırımcının BTC kervanına katılmasını sağlayacak. 67 bin doların üzerindeki kırılma, büyük olasılıkla BTC’yi 70 bin doların üzerine çıkaracak.

Teknik görünüm, hem kısa hem de uzun vadede sağlam görünüyor . RSI şu anda aşırı satılmıyor ve bu boğaların fiyatı daha yüksek seviyelere çıkarması için daha fazla ivme sağlaaycak. Öte yandan, MACD bir satın alma sinyali görüyor, ancak BTC acil desteğin üzerinde tutunamazsa düşüş işaretine dönüşebileceğinden oldukça dikkatli olunması gerekiyor.
Bitcoin Fiyat Gün İçi Seviyeleri
Fiyat: 62.941
Trend: Boğa
Volatilite: Yüksek
Destek: 62 bin dolar
Direnç: 67 bin dolar

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!