FEDERAL REZERV: BİTCOİN FİYATININDAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ ALTKOİNLER

St. Louis Federal Rezerv Bankası bir önceki gün Bitcoin ile ilgili yeni bir makale yayınladı. Federal Rezerv tarafından yayınlanan bu makaleye göre Bitcoin’in geleceği üç farklı şekilde şekillenebilir: Ya çok değerlenecek ya sıfırı görecek ya da ikisinin arasında bir yerde kalacak.Bu makalede Bitcoin’in yapısıyla mevcut durumuyla geleceğiyle rakipleriyle ilgili bazı bilgiler veriliyor.

Bu makaleye göre Bitcoin fiyatının düşmesine yol açan en büyük nedenlerden birtanesi piyasadaki alternatif altkoin sayısının  artması ve çoğalması. Makaleyi yayınlayanlar piyasadaki altkoin sayısının artması insanların Bitcoin dışındaki diğer koinlere geçiş yapmalarına sebep oluyor diyor. Buda Bitcoinin fiyatının düşmesine neden oluyor.

Yazarlar Bitcoin ile altkoinler arasındaki ilişkiyi şöyle bir benzetmeyle açıklıyorlar:

“Bir düşünce deneyi kuralım. Eğer bir restoran size 10$ değerinde yemek vermişse bu restorana ister 10 dolarlık bir banknot ile isterseniz 5 dolarlık iki banknot ile ödeme yapabilirsiniz. Bu gösteriyor ki 10’luk banknotun 5’lik banknota karşı 2’ye 1’lik bir oranı var. Varsayalım ki 5’lik banknotların sayısı çoğalıyor 10’lukların sayısı ise yerinde sayıyor. Bu iki banknot arasındaki oranda bir değişiklik olmaz. 10’luk banknotların sayısı aynı kaldı ama 5’lik banknotların sayısı arttığı için hem 5’liklerin hem de 10’lukların alım gücü azaldı. Buradaki asıl soru şu: Altkoin sayısındaki yükseliş Bitcoin fiyatını ne yönde etkiler?”

Comments (0)
Add Comment