Ethereum Üretimi İlk Kez Bitcoin’İn Gerisinde Kaldı: Peki, Bu Olumlu Bir Gelişme mi?

Ethereum (ETH),  iki ayın en düşük seviyesi olan 1.700 dolardan şu anki seviyesi olan 3.200 dolara yükselerek, uzun vadede yatırımcılarına güven verdi. Birkaç faktör kripto para piyasasının yeni bir ralliye itti, ancak en çarpıcı güncellemeler ve gelişmeler ET ekosisteminde meydana geliyor.

Günlük Ethereum üretimi düştü: ralli için katalizör!

EIP-1559 uygulanmasından sonra, Ethereum, ücret mekanizmasındaki değişiklik nedeniyle deflasyonist bir varlık haline geldi. Ağdaki işlemleri doğrulamak için ETH’nin bir kısmı “yakılıyor”, yani kimsenin erişemeyeceği bir adrese gönderiliyor. Sonuç olarak, Ethereum, bazı uzmanlar için Bitcoin’den daha verimli, bir değer varlık deposu olarak ivme kazanıyor. Araştırmacı Lucas Outumuro, ETH’nin günlük üretiminin düştüğünü ve başlangıcından bu yana ilk kez Bitcoin‘den daha düşük olduğunu belirtti. Outumuro, aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, ETH net enflasyonunun 3574 ETH (yıllık yüzde 1,11) ve BTC net enflasyonunun 900 BTC (yıllık yüzde1,75) olduğunu iddia etti.

Ethereum (ETH)’un günlük üretimindeki düşüş, zincir üstü aktivitedeki artışa bağlanıyor. Araştırma, bunu, (NFT) ile ilgili aktivitedeki artışla açıkladı. 2021 yılına gelindiğinde, NFT’ler, ana akım tarafından görünüşte yüksek düzeyde benimsenmesiyle kripto endüstrisinde yeni bir çılgınlık haline geldi. Birkaç gün önce ödeme devi VISA, popüler CryptoPunks koleksiyonundan NFT satın aldığını duyurdu. Aynı zamanda, EtherRocks ve NFT oyunları bu sektördeki aktivite artışına katkıda bulunuyor. Sonuç olarak, Outumuro şunları söyledi:

(…) NFT etkinliği, Ethereum ücretlerini ve bunlarla birlikte yakılan ETH miktarını önemli ölçüde artırdı. Bu, birkaç saat boyunca üretilen daha fazla ETH’nin yakılmasına neden oldu ve kısa sürelerde etkili bir şekilde deflasyonist hale geldi.

 ETH yatırımcı sayısı ve işlem sayısı Bitcoin’den daha hızlı artıyor

Ethereum, farklı sektörlerde, NFT’lerde, DeFi‘de, blok Blockchain tabanlı oyunlarda ve daha birçok alanda sayıda kullanım işlevi geliştirdi. Buna ek olarak, araştırma, yakın zamanda edindiği deflasyonist doğasının “BTC gibi bir parasal prim geliştirmesine” yol açabileceğini iddia etti. Ethereum, günlük değer yerleşimi de dahil olmak üzere diğer metriklerde Bitcoin’i geride bıraktı. Bu değişim ve artış faaliyeti, Ethereum’un, BTC’den 10 kat daha yüksek işlem ücretlerine rağmen gerçekleşti. Outumuro şunalrı ekledi:

”CHART her Blockchain’deki işlem sayısı için de geçerlidir ve Ethereum, işlem aktivitesine daha yakın bir şekilde değerlenir. Günlük işlem sayısının 5 katı, ancak yine de değerlemede geride kalıyor.”

Ek veriler ayrıca, ETH’nin, 20 milyondan fazla adresle daha fazla benimsendiğini gösteriyor. Araştırma, bu adreslerin belirsiz sayıda kullanıcıya sahip olabileceğini, ancak bir kripto varlık topluluğundaki büyümeyi gözlemlemek için güvenilir bir kaynak olarak kullanılabileceğini vurguladı. Yukarıda bahsedilen faktörler, Ethereum’un temellerini güçlendirecek ve yatırımcıların ETH’ye yönelmesine neden olacak. Önümüzdeki aylarda, ağ ETH 2.0’a geçerken, Ethereum (ETH)’un nihai değer deposu haline geldiği tezine daha fazla faktör katkıda bulunacak. Outumuro şunları vurguladı:

NFT’ler ve diğer uygulamalar Ethereum üzerinde büyümeye devam ettikçe, bu deflasyonist baskı yaratır ve Ether’in parasal primini güçlendirir. Sonuç olarak, bu, kullanıcıları ve yatırımcıları, merkeziyetsiz internetin değer deposu haline gelen ETH’ye yönlendirir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!