DeFi Karşıtlığı İvme Kazanıyor: SEC’den İlk Somut Hamle Geldi!

Bir şirket sözcüsüne göre, Blockchain analitik firması AnChain.AI, çalkantılı merkezi olmayan finans (DeFi) endüstrisini izlemeye ve düzenlemeye yardımcı olmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir anlaşma imzaladı. Sözleşmenin başlangıç ​​değeri 125 bin dolardır ve beş ayrı bir yıllık 125 bin dolarlık opsiyon yılı toplam 625 bin dolardır.

AnChain.AI, CEO’su ve kurucu ortağı Victor Fang konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde paylaştı:

SEC, akıllı sözleşme tabanlı kripto para dünyasında neler olup bittiğini anlamaya çok hevesli… bu yüzden onlara akıllı sözleşmeleri analiz etmeleri ve izlemeleri için teknoloji sağlıyoruz.

AnChain.AI, kripto borsaları, DeFi protokolleri ve geleneksel finans kurumları genelinde yasa dışı faaliyetleri izlemeye odaklanan San Jose merkezli bir yapay zekâ ve makine öğrenimi Blockchain girişimidir. Şirket, Mayıs 2021’de başlayan SEC sözleşmesini açıklarken, bugün ayrıca, Susquehanna Group’un bir iştiraki olan SIG Asia Investments LLP tarafından açıklanmayan bir değerlemeyle yönetilen 10 milyon dolarlık A Serisi bir finansman turu duyurdu.

Anlaşma, hızla olgunlaşan ve boyutu büyüyen DeFi’ye daha fazla ilgi gösteren SEC’in hemen ardından geldi. Sektör şu anda 82 milyar dolardan fazlasını yönetiyor ve en büyük merkezi olmayan borsa olan Uniswap, son 24 saat içinde çoğu SEC tarafından menkul kıymet olarak belirlenebilecek tokenleri içeren 1,8 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirdi. Ek olarak, bu platformlar giderek daha karmaşık hale geliyor. Fang, Uniswap platformunun aslında token alışverişini gerçekleştiren 30 bin ayrı akıllı sözleşmenin bir karışımı olduğunu belirtti. SEC’in DeFi alanına karşı ilk büyük eylemi 2018’de, yasadışı olarak faaliyet gösterdiğini düşündüğü bir ‘DeFi’ değişimi olan EtherDelta’yı kapattığı zaman geldi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Ağustos ayında The Wall Street Journal ile yaptığı röportajda, DeFi operasyonlarının merkezi olmayan kelimesini kullandıkları için denetimden muaf olmadığı konusunda uyardı ve konuya ilişkin olarak şöyle belirtti:

Hâlâ sadece yazılımı yazmayan çekirdek bir grup insan var, açık kaynaklı yazılım, ancak genellikle yönetişim ve ücretlere sahipler…Bunun ortasında bu destekleyiciler ve sponsorlar için bir teşvik yapısı var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!