ETH Kritik Seviyeyi Aşabilecek mi? İşte Sıradaki Seviyeler!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüş sonrası Ethereum(ETH)’un, ABD Doları karşısında 880 dolarlık seviyeden yukarı yönlü bir düzeltme başlattığı görülüyor. ETH yükselmeye başladı ve 1.150 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde yukarı yönlü bir kırılma girişiminde bulunuyor.

ETH fiyatı dirençle karşı karşıya

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ethereum, 1.000 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde yukarı yönlü bir düzeltme başlattı. Fiyat şu anda 1.000 dolar fiyat seviyesinin ve 100 saatlik basit hareketli ortalamanın(MA) üzerinde işlem görüyor. ETH/USD çiftinin saatlik grafiğine bakıldığında ise (Kraken tarafından sağlanan veri akışı) 1.150 dolar seviyesine yakın direnç noktası ile oluşan kısa vadeli bir sözleşme üçgeni görünüyor. Parite, 1.150 dolarlık ana direnç bölgesini de geçmesi durumunda istikrarlı bir fiyat artışına başlayabilir.

Ethereum, 880 dolarlık destek seviyesinin ardından iyi bir yukarı yönlü hareket başlattı. Kısa vadeli bir yükseliş bölgesine geçmek için 950 dolar ve 1.000 dolar seviyelerinin üzerine çıktığı görülüyor. Boğalar, 880 dolara kadar yaşanan düşüşün yüzde 50 Fib geri çekilmesinin ardından, fiyatı 1.255 dolar seviyesine kadar yükselttiği gözlemleniyor. Son olarak, 1.100 dolar seviyesinin üzerinde bir hareket gerçekleşti. Bununla birlikte, şu anda ETH fiyatı 1.150 dolar ila 1.160 dolar seviyeleri arasında büyük bir dirençle seviyesiyle karşı karşıya.

Ethereum’da yeniden düşüşü tetikleyecek seviye nerede?

Fiyat seviyesinin 1.000 doların ve 100 saatlik basit hareketli ortalamanın üzerinde işlem görüyor ve ayrıca, 880 dolardan 1.174 dolara yükseliş hareketi sonrasında yüzde 23,6 Fib geri çekilme seviyesinin üzerinde olduğu belirtiliyor. Ayrıca, saatlik ETH/USD çiftinin grafiğinde 1.150 dolar seviyesine yakın direnç seviyesinde oluşan kısa vadeli bir sözleşme üçgeni de bulunuyor. Anında bir direnç 1.150 dolar seviyesinin yakınında işlem görüyor. Bir sonraki büyük direnç seviyesinin ise, 1.160 dolar fiyat seviyesinin yakınında olduğu belirtiliyor. 1,160 dolarlık direnç bölgesinin üzerinde oluşacak net bir hareketliliğin, belki de istikrarlı bir yukarı yönlü hareket başlatabileceği bildiriliyor.

Bir diğer büyük direnç 1.260 dolar seviyesinin yakınında olduğu belirtiliyor. Yakın vadede 1.350 dolar seviyesinde yer alan direncine doğru bir hareket başlatabileceği bildiriliyor. Ethereum 1.150 dolar seviyesinde bulunan direnç seviyesinin üzerine çıkamaması durumunda, yeniden bir düşüşle karşı karşıya olabileceği ve başlayabileceği belirtiliyor. Aşağı yöndeki ilk destek, 1.100 dolar bölgesine ve üçgen alt trend çizgisinin yakınında. Bir sonraki büyük destek seviyesinin ise 1.030 dolar fiyat seviyesine yakın bir bölgede olduğu görülüyor. 880 dolardan 1.174 dolara yükseliş hareketinin yüzde 50 Fib geri çekilme seviyesine yakın olduğu bildiriliyor. Ancak yaşanacak daha fazla kayıp durumunun, 950 dolarlık destek bölgesine doğru bir hareket gerektirebileceği belirtiliyor. Teknik Göstergeler:

Saatlik MACD – ETH/USD çifti MACD şu anda yükseliş bölgesinde ivme kaybediyor.

Saatlik RSI – ETH/USD çifti RSI şu anda 50 seviyesinin üzerinde.

Ana Destek Seviyesi – 1.030 dolar seviyesinde

Ana Direnç Seviyesi – 1,150 dolar seviyesinde

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!