Ethereum (ETH) London Hardfork Bu Altcoin’leri Tedavülden Kaldıracak!

Lider altcoin Ethereum (ETH), yaklaşmakta olan London Hardfork ile büyük bir güncellemeye doğru yol alıyor. Güncellemenin 5 Ağustos’a kadar gerçekleşmesi planlanıyor. Söz konusu güncelleme, ağda uzun süredir devam eden işlem ücreti sorununu çözecek ve aynı zamanda Ether arzını deflasyonist bir yapıya kazandıracak. Kripto para meraklıları güncellemeyi sabırsızlıkla bekliyor ve bunun ETH fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratacağını umuyor. Ancak, Londra Hardfork, birkaç işlem tokenının işlevini devre dışı bırakacağından herkes için iyi bir haber değil.

Şirket resmi bir açıklama yaptı!

Popüler bir DEX protokolü olan 1Inch, Ethereum Blockchain’de yapılacak olan güncellemenin, popüler işlem tokenlarından ikisini işe yaramaz hale getireceğini ortaya çıkardı. Bu kripto para birimleri, Ethereum iişlem tokenı GST2 ve CHI. Firma, haberi resmi bir blog yazısında açıkladı ve şunları söyledi:

Şeffaflık, 1 Inch Ağ için her zaman önemli bir değer olduğundan, Londra hard fork olarak bilinen Ethereum güncellemesinin ağın bazı tokenlerini etkileyeceğini ve onları işlevsis getireceğini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Bu tokenların devre dışı kalmasının nedeni, trader’ların madencileri teşvik etme ihtiyacını ortadan kaldıracak olan EIP-1559’un uygulanmasıdır. Bu tokenların her ikisi de madencilere ödeme yapmak için işlem ödül tokenları olarak kullanıldı. Uygulamadan sonra, traderlar ağ ile doğrudan etkileşime girecek ve madenciler yerine ağa işlem ücreti ödeyeceklerdi. Ağ, işlemlerin yapılması için bir taban fiyat belirleyecek ve bu, madencinin hesabına aktarılacaktı. Kalan ETH, dolaşımdaki arzdan tamamen çıkarılarak yakılır.

Ethereum fiyatı yükselmeye devam edecek!

Ethereum fiyatı, geçen hafta diğer kripto paralar ile birlikte toparlandı ve aylık 2.695 dolar’lık yeni bir yüksek seviye kaydetti. ETH fiyatı şu anda 2.500 doların üzerinde işlem görüyor ve yatırımcılar başarılı bir yükseltme beklentisiyle önümüzdeki günlerde yeni bir aylık en yüksek seviyeyi dört gözle bekliyorlar.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,362 dolar’dan yüzde 42,62 oranında değer kaybetti, Blockchain’in Proof-of-Work’tan Proof-of-Stake’e geçişine hazırlandığı göz önüne alındığında, Ethereum fiyatının yeni ATH’lere ulaşması muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!