Bitcoin (BTC)’de Son Durum: İşte Kritik Endeks ve Analist Yorumu!

ABD’deki enflasyon verilerinin açıklanmasının ve Rusya-Ukrayna krizinin tırmanmasının ardından, Bitcoin (BTC) yine ivme kaybetti. BTC, an itibariyle 42.132 dolardan işlem görüyor.

Korku ve Açgözlülük endeksinin tekrar 54 seviyesine gelmesi gerekiyor

Perşembe günkü ABD enflasyon rakamları, küresel finans piyasalarını olumsuz etkiledi. NASDAQ 100 yüzde 2.78 değer kaybetti, Dow ve S&P500 de gün içinde kayıplar yaşadı. ABD tüketici fiyatlarındaki artış, 1982’den bu yana en hızlı artış oldu ve Federal Rezerv’deki endişeleri körükledi. ABD tüketici fiyatları, 40 yılın en hızlı artışıyla yüzde 7,5 yükseldi. Ani yükseliş, Federal Rezerv üzerindeki politikayı sıkılaştırma baskısını artırdı. Federal Rezerv’in ekonomik koşullara tepkisi, yatırımcının Bitcoin ve kriptoya yönelik duyarlılığını etkileyebilir. Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2021 ile aynı hızda yüzde 0,6 artış kaydetse de, enflasyonda önemli bir artış oldu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine dair korkular, düşüş hissine katkıda bulundu.
Perşembe günkü ABD enflasyon rakamlarına yanıt olarak, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi bir gecede ”Korku” bölgesine geri döndü. Bu sabah, endeks Cuma günkü 50/100 seviyesinden 44/100’e düştü. Bitcoin’in 50 bin dolar seviyelerine tekrar yönelebilmesi için, endeksin Çarşamba günkü 54/100 seviyesine geri dönmesi gerekecek. Uzmanlara göre, önümüzdeki günlerde, Doğu Avrupa’dan gelen gelişmelerin yakından izlenmesi gerekecek. Olası bir Rus işgalinin piyasayı olumsuz etkileyeceği konuşuluyor.

Analist, Bitcoin için kritik direnç ve destek seviyelerini açıkladı

FxEmpire analistlerinden Bob Mason’a göre, Bitcoin’in gün içerisinde 42.787 dolarlık pivot seviyesinden bir hamle yapması, BTC fiyatının 43.563 dolara ulaşmasını sağlayabilir. Bu nokta, şu anda direnç seviyesi konumunda. Bitcoin 43 bin seviyelerine geri dönmek içinbüyükl desteğe ihtiyaç duyacak. Uzun soluklu bir ralli durumunda, Bitcoin herhangi bir geri çekilmeden önce direnci 45 bin doları test edebilir. Ancak Cuma gününün en yüksek seviyesi olan 43,951 dolarda yine sert bir direnç bekleyebiliriz.
İkinci ana direnç seviyesi 44.727 dolarda bulunuyor. Analiste göre, ilk büyük destek seviyesi 41.623 dolarda bulunuyor. Devam eden bir satış durumunda, 40 bin doların altındaki seviyeler muhtemelen devreye girecek. İkinci ana destek seviyesi 40.847 dolarda yer alıyor. Daha fazla Bitcoin haberi için, KriptoArena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!