Ethereum (ETH) Fiyat Analizi: ‘Death Cross’ Belirdi! Düşüş Devam Edecek!

Ethereum (ETH), 2.200 dolarda bariyeri kırmanın giderek zorlaştığı haftanın başlarında, yükseliş ivmesini kaybetti. Aşağı yönde, 2.100 dolarlık destek tutamadı ve ayıların fiyatı 2 bin doların altına çekmesine olanak sağladı.

Teknik analiz: Ethereum düşüş sinyalleri veriyor

An itibariyle, boğaların 1.800 dolara doğru olası kayıpları önlemek için yaptığı baskının ortasında, Ether 2 bin doların altında işlem görüyor. Ethereum bu kritik seviyenin altında dört saatlik bir kapanış yaparsa, düşüş ayağının daha da uzayacağını belirtmekte fayda var. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesi, dört saatlik grafikte vurgulanan açık bir düşüş resmi gösteriyor. Bu teknik araç, bir varlığın trendini takip eder ve aynı zamanda ivmesini hesaplar.


MACD’yi oluşturan hareketli ortalamalar salınırken, yükseliş veya satış sinyalleri yayınlanır, böylece yatırımcıların Ethereum’un hakim eğilimi hakkında bilinçli kararlar vermesine yardımcı olur. Örneğin, 12 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) 26 günlük EMA’nın altına düşmesiyle son zamanlarda Ether satma çağrısı ortaya çıktı. Düşüş görünümü, MACD’nin ortalama çizginin altındaki alandan çıkamamasıyla da destekleniyor. Bu nedenle, teknik resim aynı kaldığı sürece direnç aşağı doğru görünüyor.

‘Death cross’ belirdi!

Dört saatlik grafikte ortaya çıkan bir ‘death cross” modeli, düşüş görünümünü iyice güçlendiriyor. Kısa vadeli hareketli ortalama, uzun vadeli hareketli ortalamanın altına düştüğünde düşüş sinyali oluştuğunu fark etti. Yukarıdaki Ethereum grafiği, 200 SMA’nın altındaki 50-SMA geçişini gösteriyor ve fiyatın muhtemelen daha düşük bir seviyede konsolide olacağını gösteriyor. 2 bin dolarlık destek, Ethereum fiyatının bir sonraki eğiliminin belirleyicisi. Bu seviyenin üzerinde dört saatlik bir kapanış, piyasaya daha fazla alıcı çekebilir ve böylece 2.400 dolara yükselebilir. Önümüzdeki yıl için planlanan büyük ETH Serenity güncellemesinin son durağı olarak Londra güncellemesi heyecanla bekleniyor. Ethereum 2.0 Londra Güncellemesi 12,965,000’inci blok itibariyle gerçekleşecek. Bu gelişmenin uzun vadede fiyata yansıması bekleniyor.

Ethereum gün içi seviyeleri

Ethereum fiyatu: 1994 dolar

Trend: Ayı

Volatilite: Düşük

Destek: 2 bin ve 1.800 dolar

Direnç: 2.200 dolar ve 2.400 dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!