Ethereum (ETH) Fiyat Analizi: ETH’de Düşüş Devam Edecek!

Ethereum (ETH) fiyatı, haftalık en yüksek 2.400 dolar seviyesinden önemli bir zemin kaybetti. Birkaç destek bölgesi, boğaların imdadına yetişemedi ve Ether’in 2 bin doları test etmesine neden oldu. Bu önemli destek, dört saatlik grafikte gösterildiği gibi 100 Basit Hareketli Ortalama (SMA) ile güçlendirildi.

Teknik analiz

Öncü altcoin, kademeli olarak yenilenen bir toparlanmanın ortasında 2.116 dolardan işlem görüyor. Ancak teknik görünüm, bu toparlanmanın yol boyunca birçok engelle karşılaşmaya mahkûm olduğunu gösteriyor. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD), Ether tablosunda görüldüğü gibi düşüş görünümüne güven katıyor. Bu trendi takip eden araç, varlığın ivmesini de hesaplar.

Üstel hareketli ortalamalar, düşüş veya yükseliş sinyalleri göndererek yatırımcıların Ether alıp satmasına olanak tanır. Şu anda, Ethereum esas olarak ayıların elinde. Ether satma çağrısı, 26 günlük EMA, 26 günlük EMA’nın altına düştüğünde gerçekleşti. Ayrıca, düşüş görünümü, MACD hattının negatif bölgeye geçişiyle zırhlandı.

Düşüş devam edecek

Fiyat Çevresinde Para Girişi/Çıkış (IOMAP) modeli, özellikle 2.182 dolar ile 2.243 dolar aralığındaki satıcıların pazardaki derin varlığını pekiştiriyor. Burada, daha önce yaklaşık 509.000 adres 9 milyon ETH satın aldı. Bu bölgenin üzerinde işlem yapmak, yükseliş trendini 2.400 dolar’a kadar sürdürmek için hayati önem taşıyor. Bununla birlikte, boğaların kolayca kırılması zor olacaktır.

Aşağı yönde, Ether nispeten daha zayıf destek alanlarıyla karşı karşıyadır ve bu da düşüş trendinin henüz tamamen bitmediği anlamına gelir. Bununla birlikte, IOMAP modeli, 1.864 dolar ile 1.926 dolar arasında ince alıcı tıkanıklık bölgesini ortaya koyuyor. Burada, kabaca 363 bin adres daha önce yaklaşık 1,84 milyon ETH topladı. 5 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak olan Ethereum London “hard fork”u , Ethereum ağına bir dizi düzenleme getirecek olan yeni bir güncellemesi Ethereum’un 15 Temmuz 2021 tarihinde Twitter hesabından yaptığı duyuruyla, başarılı testnet denemelerinden sonra London “hard fork”un 3 Ağustos 2021 ve 5 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirmişti.

Ethereum fiyatı gün içi seviyeleri

Fiyat: 2,116  dolar

Trend: Ayı

Volatilite: Yüksek

Destek: 2.000  ve 1.800 dolar

Direnç: 2.200$ ve 2.400 dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!