Ethereum Balinaları Kriptolarını Borsalara Taşıyor! İşte Nedeni

Önde gelen kripto para uzmanları lider altcoin Ethereum (ETH) hakkında yorumlarda bulunarak birçok balinanın ETH’lerini borsalara taşıdığını aktardı! İşte detaylar…

Ünlü kripto para analisti Ethereum için kritik noktaları açıkladı!

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Ethereum (ETH), Merge güncellemesinin ardından uygun fiyat aralıklarını koruyamadı ve 1.300 dolarlık seviyeye kadar geriledi. Topluluğun çoğunluğunun PoS’a geçişine giden aylarda yükselişe geçtiği varlık, uzmanların beklediği gibi performans göstermedi. Yakın zamanda öne çıkan bir olayda kripto para analistleri, geçmişte bir Ethereum fiyat yükselişine yol açan balina davranışını ortaya çıkardı. Bununla birlikte genel olarak, bu periyodik fiyat yükselişlerini özet olarak bir düşüş planı izlemiştir. Pazartesi günü Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan CryptoQuant, Ethereum hakkında kritik noktalara değindi.

Koreli kripto para yatırımcısı ve analisti Crypto Sunmoon’dan gelen analizlere göre ETH Exchange Netflow metriği dikkate alınıyor. Analist, “Balinalar borsaya Ethereum yatırıyor ve daha yüksek bir fiyata satmak için fiyatları yükseltiyor” dedi. ETH Borsası Netflow grafiğinde fark edildiği gibi, borsalarda ETH’nin NetFlow’undaki keskin bir artış, sürekli olarak ETH fiyat artışına neden oldu. Model 2020’den beri devam ediyor.

Sunmoon’a göre bu, balinaların varlığın fiyatını yükseltmek için borsalara büyük miktarlarda Ethereum yatırmasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte, varlık bir kez bir fiyat artışı gördüğünde, balinalar varlıklarını daha yüksek bir değere satarlar. Bu iddia, Exchange Netflow’daki her yükselişin ETH fiyatı düşükken geldiği düşünüldüğünde doğru görünüyor. Analist Sunmoon, “Döviz girişi (ortalama) arttığında, kısa vadeli, uzun vadeli bir düşük oldu” dedi. Grafikte görülebileceği gibi, Ethereum döviz mevduatları, varlık için kısa vadeli veya uzun vadeli düşükler sırasında periyodik olarak arttı.

Lider altcoin eski günlerine geri dönebilecek mi?

Ayrıca, Ethereum ağının PoS’a başarılı geçişi döneminde ETH Exchange Netflow’da benzer şekilde keskin bir artış görülüyor. 15 Eylül’deki Birleşme’nin ardından, o sırada 1.600 dolarlık desteğin üzerinde işlem gören ETH, ani bir düşüş gördü. Lider altcoin, 1.400 dolar bölgesinde kısa bir konsolidasyonda sıkışıp kaldığı için, sonunda yatay işlem yapmadan önce iki günden kısa bir süre içinde 1.600 dolar ve 1.500 dolar desteklerinin altına düştü. Buna rağmen, ETH 18 Eylül’de 1.400 doların altına düştü ve o zamandan beri fiyat seviyesinin üzerinde işlem görmedi. Exchange NetFlow modelinde aynı artış gözlemlendiğinden, birçok gözlemci bunun sonucunda bir fiyat artışı bekliyor. Bununla birlikte, analist Sunmoon, ETH için yükseliş işareti olmadığı için durumun böyle olmayabileceğini iddia ediyor. “Şu anda herhangi bir yükseliş sinyali görmüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ethereum Exchange Netflow hala yükselen bir değer gösteriyor ve bu da yatırımcılar üzerinde genel olarak artan bir satış baskısı olduğunu gösteriyor. ETH, iki hafta boyunca 1.300 dolardan konsolidasyonun ortasında yükseliş hareketlerine başladı. ETH, yazının yazıma hazırlandığı an itibariyle 1.353 dolar işlem gördü ve yüzde 4.95 kazanç sağladı. ETH fiyatı bu yükselişte devam ederse, varlık çok geçmeden direnci 1.400 dolardan fethedebilir ve kendisini son zamanlardaki görünüşte aralıksız konsolidasyonun prangalarından kurtarabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!