Ethereum Ağına Yapılan Saldırı ETH Fiyatını Uzun Vadede Etkiler mi?

Ethereum (ETH) fiyatı, düşüşten sonra geri toparlanırken son 24 saatte yüzde 5 artış kaydetti. An itibariyle, ETH 382 milyar dolar piyasa değeri ile 3.257 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat artışı, Ethereum Blockchain’de gerçekleşen saldırıya rağmen meydana geldi. Santiment, zincir üstü metriklerin uzun vadede yükselişe işaret ettiğini açıkladı.

Şu anda her şey yolunda görünüyor!

Geliştirici Marius van der Wijden’e göre, hacker, Ethereum’un en iyi yazılım istemcisi olan Geth’in eski sürümlerinde keşfedilen ve eski node’ları (düğüm) ağdan ayıran güvenlik açığından yararlandı. Saldırı özellikle Geth istemcilerinin eski sürümlerinden  v1.10.7’yi etkiledi. Geth istemcilerinin daha önceki versiyonlarına ve özellikle v1.10.7’e ait olan bu yazılımsal hata, şu an ağdaki bütün Ethereum düğümlerinin yüzde 75’ini tehdit ediyor. Bununla birlikte, ETH geliştiricileri, 24 Ağustos’ta haftanın başlarında 1.10.8 sürümünü zaten yayınladılar. Saldırı, Ethereum ana ağında bir zincir bölünmesiyle sonuçlandı ve eski Ethereum istemcilerinin yaklaşık yüzde 50’sini etkiledi. Ethereum geliştiricisi Marius VanDerWijden olay hakkında güncelleme yaptı ve şunları söyledi:

Saldırgan, Ethereum’un en iyi yazılım istemcisi olan Geth’in eski sürümlerinde keşfedilen ve eski düğümleri ağdan ayıran güvenlik açığından yararlandı.

 

Ortaya çıkan güvenlik açığının çifte harcama saldırısı gibi olaylara neden olabileceğinden kaygılanıyor olsasına rağmen, Geth’in eski sürümünü kullanan operatörler, ağın ana versiyonuna erişim sağlayamadığından dolayı açığın çok ciddi sonuçlara yol açması beklenmiyor. DeFi geliştiricisi Andre Cronje şunları söyledi:

Geth’in en güncel sürümüyle eski sürümleri arasında fork oldu. Eğer en güncel Geth’i kullanmıyorsanız bir süre işlem yapmaktan kaçının. Şu aşamada her şey güvenli görünüyor. Bu nedenle, ETH yatırımcıları bu noktada panik içinde görünmüyor.

Ethereum zincir üstü metrikler yükselişe işaret ediyor

Ethereum zincir üstü metrikleri, fiyat rallisinin  devam edeceğine işaret ediyor. 27 Ağustos Cuma günü, CryptoQuant borsalarda toplam 60K ETH net akışı bildirdi. Net akış, borsa girişleri ile çıkışları arasındaki farkı gösteren bir metriktir.

 

Çıkışların girişlerden daha yüksek olduğu açıkça görülüyor. Yani borsalardaki Ethereum arzı negatif, bu da yükseliş anlamına geliyor. Ancak transfer talebindeki bu artış aynı zamanda gas fiyatını üç ayın en yüksek seviyesine iten keskin bir artışla sonuçlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!