Eski Goldman Sachs Yöneticisinden Ripple Yorumu: Dava Böyle Sonuçlanacak

Çarşamba günü erken saatlerde, Ripple (XRP) bir miktar toparlanma kaydederek 0,90 dolarlık kilit eşiği geri alıyor ve yükseliyor. Ancak XRP’nin daha geniş kripto sektöründeki duyarlılık daha da güçlenene kadar ticaret aralığına bağlı olarak devam etmesi bekleniyor. Yazım sırasında XRP/USD 0,91 dolar civarında işlem görüyor.

Çin’in kripto para birimlerine yönelik baskısı yatırımcıları piyasadan uzaklaştırıyor

Çin, her türlü kripto para birimi işlemine karşı sert tavrını sürdürdüğünden beri, kripto pazarındaki bastırılmış ruh hali neredeyse tüm dijital para birimleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu, işlem hacminde ciddi bir düşüşe neden olurken kripto piyasasının geleceğine ilişkin belirsizlikleri artırıyor. Ayrıca küresel yatırımcıların ruh halini zorlayarak birçoğunu Ripple ve benzeri kripto para piyasalarından uzaklaştırıyor. Riskten kaçınma havası, ABD piyasalarında da artan devlet borcu endişeleri nedeniyle yatırımcıların hisse senedi gibi daha riskli menkul kıymetlerden uzaklaşmasıyla daha da güçleniyor.

Hukuk cephesinde, uzlaşma söylentilerine rağmen, Ripple ve SEC arasındaki dava tarafların birbirlerinin hamlelerine karşı çıkmasıyla devam ediyor. En son gelişme, Yargıç Sarah Netburn tarafından gerçekleştirilecek olan kamera incelemesine üç belgenin daha eklenmesi için şirketin en son talebine karşı bir mektup gönderen SEC tarafından geliyor. Belgeler, komisyonun dijital varlıklar hakkında hukuk firmalarıyla yaptığı görüşmelerle ilgili hayati bilgileri ve ayrıca SEC’in belirlediği çerçeve altındaki dijital varlığına ilişkin rehberlik konusunda üçüncü bir tarafla e-posta zincirini içeriyor.

Ripple (XRP)’daki son temel gelişmeler

Temel olarak, XRP piyasadaki önde gelen emsallerinden bazıları kadar meşgul değil. Ancak çok kanallı ödeme teknolojisi şirketi Novatti’nin Ripple Labs ile ortaklaşa Güneydoğu Asya pazarlarına genişlemesinden bir miktar destek alabilir. Novatti kısa süre önce, sınır ötesi ödemeleri hızlı ve etkili bir şekilde işleme koymak için Ripple kullanarak Tayland pazarına giriş yaptığını duyurdu. Buna ek olarak, şirketin XRP Ledger üzerinde daha fazla kullanım senaryosu geliştirmeye odaklanan şubesi RippleX, kısa süre önce 2 milyon doları aşan ilk XRPL hibe dalgasını duyurdu. Hibelerin en ilginç alıcıları arasında, birden fazla endüstri için NFT geliştirmek isteyen projeler yer alıyor. Bu, altıncı en büyük kripto para biriminin yakında heyecan verici NFT alanına genişleyebileceği anlamına gelebilir.

Altcoin Daily’nin ev sahibi Austin Arnold da dahil olmak üzere, dava ilerledikçe ilginç gelişmelerin arkasında bir ralli öngören birkaç analist önümüzdeki dönemlerde Ripple (XRP) için yükseliş görünümü sunuyor. Benzer bir görüş, XRP’nin çeşitli kullanım durumları olduğunu ve risk-ödül için büyük potansiyel sunduğunu savunan Real Vision ve Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal tarafından da paylaşıldı. Goldman Sachs’ın eski yöneticisi olan Pal, davanın, Ripple’ın para cezası ödemesiyle ve piyasada işlem görmeye devam etmesine izin verilmesiyle sona ereceğini tahmin ediyor.

XRP/USD H4 fiyat grafiğinin teknik analizi, hareketli ortalamalar ve MACD arasında güçlü bir düşüş eğilimi ortaya koyuyor. Bununla birlikte, momentum göstergesi de bir miktar satın alma ilgisine işaret ediyor. Ripple (XRP) dönüm noktasının altında 0,95 dolarda işlem görüyor. Ancak 0,85 doları olan acil desteğin üzerinde rahatça oturuyor. Daha fazla düşüş baskısı, bu seviyenin bir testini görebilirken, dönüm noktası geçildiğinde trendin tersine çevrildiğinin bir teyidi gerçekleşebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!