Eski Goldman Sachs Yöneticisi Tesla’yı Düşen Hisse Senetlerine Karşı Bitcoin’den (BTC) Çıkmaya Çağırdı

Bankanın varlık yönetimi biriminin baş yatırım sorumlusu olarak görev yapan eski Goldman Sachs yöneticisi Gary Black, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tesla’nın Bitcoin (BTC) konumundan çıkarak hisse senetlerinde zayıflayan momentumunu yeniden canlandırabileceğini belirtti.

Black, böyle bir kararın Tesla’nın hissedarları tarafından büyük bir destek bulacağını iddia ederken, şirketin kripto para varlıklarını tamamen elden çıkarmasının ise pek olası olmadığını kabul etti.

Bununla birlikte her ne kadar Gary Black bu tarz bir çağrıda bulunmuş olsa da, birçok analist Tesla hisselerinde yaşanan düşünün kripto paralar ile ilgili olmadığını, şu anda küresel çapta tüm elektrikli araç sektörünün ciddi bir baskı altında olduğunu belirtiyor. Ayrıca Tesla’nın 1 yılda elektrikli araç üretiminden kazandığı paradan fazlasını lider kripto para birimi Bitcoin’den kısa süre içerisinde kazandığını da unutmamak lazım.

Hisse senedi piyasası yatırımcıları, artan tahvil getirilerinden dolayı Tesla gibi yüksek büyüme oranına sahip şirketleri oldukça riskli görüyor. Bu sebepten dolayı bu tarz hisselerden uzak durmayı tercih ediyor.

Bitcoin ve Nasdaq Composite, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankasının faiz oranlarını yükseltmeyeceğini işaret etmesinin ardından keskin bir düşüş yaşadı.

Bitcoin (BTC), yazım itibari ile 47.135 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment