Dünyanın En Büyük Varlık Yönetim Şirketi BlackRock’tan Çarpıcı Bitcoin Açıklaması

Blackrock CEO’su Rick Rieder, SquawkBox ile yaptığı son röportajda, Bitcoin (BTC)’e sahip olmasının nedeninin, volatil varlıkların pozitif bir dışbükeyliğe sahip olduğuna olan inancından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, BTC fiyatındaki mevcut düşüşe karşı geçici bir açık olarak tahminde bulundu ve fiyatların öngörülebilir gelecekte önemli ölçüde artmasını bekliyor.

Reider: volatil varlıkları severim

Konya ilişkin görüşlerini paylaşan Reider şunları belirtti:

Küçük bir Bitcoin parçasına sahip olmamın bir nedeni, zamanla bu mücadeleye girecek daha fazla insan olduğunu düşünmem… Yukarı yönlü dışbükeyliğe sahip volatil varlıkları severim. Bitcoin’in önemli ölçüde yükseldiğini görebiliyordum.

Bununla birlikte, Blackrock CEO’su, Bitcoin (BTC)’in ve kripto para birimlerinin tahvil ve hisse senedi gibi temel varlıklarla rekabet edemeyeceği düşüncesinin de altını çizdi. Yine de Rieder, Bitcoin’in kişinin portföyünde yüksek değere sahip spekülatif bir araç sağlama potansiyeline sahip olduğunu da şöyle ekliyor:

Bence değişken. Tahvil veya hisse senedi gibi bir temel varlık sınıfı olduğunu düşünmüyorum. Ancak portföyde daha çok spekülatif bir araç olduğunu ve bunun bir değeri olduğunu düşünüyorum.

Rieder’in açıklamaları nedeniyle Bitcoin bir artış görebilir

Bitcoin, Salı günü sadece bir saat içinde %20’nin üzerindeki düşüşten bu yana eski 50 bin işaretine dokunmak için mücadele ediyor. Şu anda BTC, 45 bin dolar ile 50 bin dolar arasındaki destek bölgesi arasında işlem görüyor. Bununla birlikte, Blackrock CEO’sunun kriptoyla ilgili son yorumları, 44.161 dolardan yeni bir günlük yüksek 47.348 dolara, sadece 24 saatlik bir zaman diliminde 3.000 doların üzerinde bir kazanç elde ederek ve 48.000 doların üzerinde 3 ayın en yüksek seviyesini kaydederek başka bir BTC çekimini zorlayabilir. Bu olağanüstü BTC zammı, BlackRock ve Wells Fargo dahil olmak üzere finans devleri tarafından bir dizi kripto yanlısı duyuruya akredite edildi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin madencilik hisselerinde 382 milyon dolar tuttuğunu açıkladı. Bunu Wells Fargo’nun özel Bitcoin Fonu kaydı izledi. Bununla birlikte, geçmişte her iki kuruluş da Bitcoin’i eleştirmişti, bu nedenle onlardan bir Bitcoin yatırımı sürpriz olarak geldi ve olağanüstü bir piyasa duyarlılığı artışına neden oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!