Elon Musk, Dogecoin, Bitcoin, Tesla: İşte Yaşananlar…

Tesla, Elon Musk, Bitcoin ve hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde Dogecoin ile ilgili olanlar nedeniyle tüm kripto para birimi topluluğunun alevler içinde kaldığını söylemeye gerek yok. Elektrikli araç üreticisinin çevresel faktörler nedeniyle, BTC ödemelerini durdurma kararının ardından şirketin CEO’su Elon Musk, işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalıştığını söyledi. Tesla, Elon Musk, Bitcoin ve Dogecoin ile olanları pek çok kişi takip etti. İşte endüstri savunucularının düşündükleri.

Max Keiser: Tesla’nın kararının arkasında siyasi baskı var

Max Keizer ve Topluluk Destekleyicileri Elon Musk, Dogecoin, Tesla ve Bitcoin’i takip ediyor. CryptoPotato, Bitcoin (BTC)’in en sesli savunucularından ve sektördeki tanınmış yorumculardan biri olan Max Keizer‘a ulaştı. Keizer, Tesla’nın BTC ödemelerini durdurma kararında siyasi çıkarların yer aldığını düşünerek bunun “üzücü” bir hareket olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Tesla ve imparatorluğu hem Amerikan hem de Çin hükümetinin ücretsiz olarak başlayan sübvansiyonlarına oldukça bağlıdır. Ancak şimdi, her iki ülkenin iyiliklerinin bedelini kamusal baskı ile ödüyor.

Ayrıca analist, Bitcoin (BTC)’nin bu yıl 220 bin dolara ulaşmasının hala mümkün olduğunu söyleyerek fiyat tahminini ikiye katladı. Keiser ayrıca meme kripto para çılgınlığı hakkındaki düşüncelerini de paylaştı:

Bitcoin ilerledikçe diğerleri hüsranla sonuçlanacak.

Tesla Bitcoin madencilik işine girecek mi?

Bir başka popüler yorumda, Tesla’nın temiz enerjiyle Bitcoin madenciliği yapmaya başlayacağı öngörüsü paylaşıldı. Pek çok endüstri destekçisi bunu gündeme getirdi, bunlardan biri Tesla’nın bir yıl içinde sektöre gireceğine 500 bin satoshi için bahse girecek kadar ileri gitti. Anthony Scaramucci, dün yayınladığı tweetinde, şunları söyledi:

Elon yetersiz bir adam değil. Bitcoin madencilik endüstrisinde bir rakip/bozucu olacağını tahmin ediyorum. Bir yıl içinde Tesla/Solar City’nin “süper temiz” Bitcoin madenciliğine girişini ilan edeceğine dair 500 bin sats’a bahse girdim.

Anthony ‘Pomp’ Pompliano’nun konuya ilişkin düşünceleri Musk’ın son tweetlerine verdiği yanıtlardan anlaşılıyor.

FTX’den Sam Bankman-Fried: Musk asla bizden biri olmayacak

Dünyanın önde gelen kripto para birimi türev platformlarından biri olan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), uzun ve ayrıntılı bir ipucu paylaştı. Topluluğun (kendisi de dahil) Elon Musk‘ı yanlış bir şekilde “bizden biri” olarak gördüğünü belirtti:

Elon Musk asla bizden biri olmayacak çünkü asla tam olarak herhangi bir gruptan biri olmayacak. O çok taraflı bir kişiliğe sahip. Ve çok taraflı bir insanın nefret ettiği bir şey varsa, o da bir kutuya konmaktır.

SBF, topluluğunun onu “Bitcoin (BTC)-maxi” kutusuna koymaya çalıştığını ve bu yüzden kaçmanın bir yolunu bulmaktan başka seçeneği olmadığını savundu. SBF ayrıca, Tesla’nın kararının aracılar tarafından şiddetle teşvik edilmesi olasılığını da göz önünde bulunduruyor.

Dogecoin kurucuları ağır konuştu

Dogecoin‘in kurucularından biri olan Jackson Palmer da konuyla ilgili düşüncelerini oldukça ağır bir üslupla paylaştı. Şimdi silinmiş bir tweet’te şunları söyledi:

Hatırlatma: Elon Musk, bencil bir dolandırıcıdır ve her zaman öyle kalacaktır.

Ortak kuruculardan biri olan Billy Markus, kripto para birimini hiçbir şey düşünmeden 2 saatte oluşturduğunu söyledi.

Tesla hala Bitcoin (BTC)’i tutuyor gerçekte değişen bir şey yok

Son birkaç günde yaşanan olaylar, piyasanın ne kadar kırılgan olduğunu vurguluyor. Duyurudan bu yana Bitcoin ile Tesla satın alan insanların yüzde olarak oranı nispeten önemsizdir. Birçoğu, bunun daha çok bir hile ve bir pazarlama oyunu olduğu düşüncesinde.

Tesla, Bitcoin’i hala ellerinde tuttuklarını mükemmel bir şekilde ortaya koydu ve yaklaşan teknolojik çağ için bir değer deposu olarak hizmet etme kapasitesini bir kez daha vurguladı. Elon Musk, kriptoya “güçlü bir şekilde” inandığını yineledi. Bitcoin’in Tesla’ya ihtiyacı yok. Temelleri, daha iyi değilse de son birkaç gündeki olaylardan önceki kadar sağlam olduğu bir gerçek.

Comments (0)
Add Comment