Binance CEO’su ve Çinli Analistten Kritik Bitcoin (BTC) Açıklaması !

Elon Musk, Tesla’nın elindeki Bitcoin (BTC)’lerin tamamını satabileceğini ima ettikten sonra, Bitcoin ciddi bir baskı altına girdi ve yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Elon Musk, kripto para piyasasında inkar edilemez derecede bir etkiye sahip olduğunu tekrar kanıtladı. Bu, son birkaç haftada daha da yoğunlaştı.

BTC, 815 milyar dolarlık piyasa değeri ve yüzde 10’luk bir düşüşle 44.805 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde,  piyasa değerinde 100 milyar doların üzerinde değer kaybı yaşandı.

Bitcoin karşıtı Peter Schiff yine saldırıyor

Bu durum, Peter Schiff gibi fanatik Bitcoin karşıtlarına Bitcoin altın bir fırsat verdi. Schiff, tek bir kişinin fiyat üzerinde bu kadar çok etkiye sahip olmasının kabul edilebilirliğini vurgularken, Bitcoin’in meşru para ve “güvenli liman varlığı” olarak statüsünü sorgulamaya devam etti.

Peter Schiff her zaman Bitcoin yerine  altını tercih etti ve Bitcoin’in bir değer deposu olduğunu her seferinde reddetti. Schiff, BTC karşıtlığı denince akla gelen ilk isimdir. Bu konuya dair Schiff şunları söyledi:

 Bitcoin (BTC), saklanacak gerçek bir değeri olmadığı için açıkça bir değer deposu değildir. Ama yine de bazı insanlar satın almaya istekli olduğu için, bir fiyatı var ve bu da ona bir piyasa değeri veriyor. BTC geçen ay piyasa değerinin 1 / 3’ünü kaybetti. Bu onu nasıl bir değer deposu olarak nitelendiriyor?

Binance CEO’su: Firsata çevirin

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, balinalar borsalara büyük miktarlarda coin yatırırken, Bitcoin çok önemli destek seviyelerini kırdı. Yatırımcıların sıkıntılarına ek olarak, Elon Musk’ın yıkıcı etkisine rapmen, analistler Bitcoin’in toparlanacağına inanıyor. Son tweet’inde: Binance CEO’su Changpeng Zhao şunları söyledi:

Birçok nedenden dolayı piyasada her zaman dalgalanmalar vardır. Başkalarını tweet’leri için suçlayabilirsiniz. Ya da bu durumu fırsata çevirebilirsiniz.

BTC ve genel kripto piyasası borsa ile benzer hareketler gösterdiğinden, Çinli analist Wu Blockchain şunları belirtti:

Elon Musk’ın Bitcoin hakkındaki tutarsız yorumları Bitcoin’i 44.260’a düşürdü, ancak Nasdaq endeksi yüzde 2,3 arttı ve Bitcoin’in toparlanmaya devam etmesi bekleniyor. BTC temellerinin sağlam olduğundan şüphem yoktur.

 

Comments (0)
Add Comment