El Salvador Başkanından Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 5 Tahmin!

Nayib Bukele, 100 bin dolarlık Bitcoin (BTC) fiyat tahminine bağlı kalırken, Bukele’nin ikinci tahmini yavaş yavaş gerçek oluyor. Yılın başlarında, , BTC pazar alanı hakkında bazı tahminlerde bulundu. Tahminlerinden bazıları, BTC’nin 100 bin dolara ulaşacağı ve iki ülkenin daha BTC’yi yasal olarak kabul edeceği yönündeydi.

El Salvador Başkanı biri hariç tüm Bitcoin tahminlerinin arkasında olduğunu söyledi

Bukele, 02 Ocak 2022’de Bitcoin ile ilgili 5 tahminde bulundu. Bu tahminler şöyleydi:

100 bin dolara ulaşacak
2 ülke daha yasal olarak kabul edecek
Bu yıl ABD seçimlerinde önemli bir seçim sorunu olacak
Bitcoin City inşaatına başlanacak
Volcano tahvilleri aşırı talep edilecek
@TheBitcoinConf’ta büyük sürpriz

Bununla birlikte, birçoğu BTC fiyatının bu yıl 100.000 dolara ulaşacağı tahminini seçti ve bu öngörüleri destekleyecek kanıtları olmadan tahminlerde bulunduğu için onu eleştirdi. Bazıları, El Salvador’un BTC fiyatında herhangi bir değişikliğe neden olma kapasitesinin olmadığını belirtti. Bu nedenle, tahminlerinin temelsiz olduğunu iddia etti. Buna ek olarak, diğerleri onu BTC fiyat hareketinin nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikri olmamakla suçladı.

Birçok kripto piyasası uzmanının BTC fiyatının bu yıl yükselişe geçeceğini tahmin etmesine rağmen not etmek önemlidir. Çoğu analist, BTC fiyatının 100 bin dolar aralığında işlem görmesi ve yerleşmesinin en az iki yıl alabileceği konusunda hemfikir.

Orta Afrika Cumhuriyeti, BTC’yi yasal olarak kabul eden ikinci ülke oldu

Bukele’nin bu yıl BTC için ikinci tahmininden bahsetmişken, Orta Afrika Cumhuriyeti, CAR Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera, 27 Nisan’da BTC’yi yasal olarak kabul ettiğini duyurdu. Bu resmi onay ile CAR, BTC’yi yasal olarak kabul eden ilk Afrika ülkesi ve dünyada ikinci ülke oldu. Resmi açıklamanın bir kısmı, hareketin “Orta Afrika vatandaşları için yeni fırsatlar üretmek” olduğunu belirtiyor. Orta Afrika Devletleri bankasının (BEAC) bir temsilcisi Reuters’e, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin BTC’yi benimseme hareketini yapmadan önce kendisine haber vermediğini söyledi.

Ancak temsilci, BEAC’nin yakında resmi bir yanıt yayınlayacağını da sözlerine ekledi. BEAC, Orta Afrika Cumhuriyeti de dahil olmak üzere altı Afrika ülkesi tarafından kullanılan bir para birimi olan CFA Frangı’nı kontrol ediyor. Nijerya, Tanzanya, Güney Afrika ve Gana, Blockchain teknolojisini çeşitli şekillerde kullanmayı düşünen bazı Afrika ülkeleridir. Ancak hiçbiri BTC’yi yasal olarak kabul etme fikrini henüz gündeme getirmiyor. Bukele’nin Nisan ayında düzenlenen 2022 Miami Bitcoin konferansında bir mega sürpriz sunması gerekiyordu, ancak El Salvador’daki suç çetelerine karşı savaş nedeniyle ziyaretini iptal etti. Bitcoin ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!