Bitcoin Çöküşünü Doğru Tahmin Eden Efsane İsim Uyardı: ETH!

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin (BTC) hakkında yaptığı yorumlarla BTC çöküşünü doğru tahmin eden ve kripto para piyasalarında bir efsane haline gelen kıdemli yatırımcı, önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum (ETH) için de uyarılarda bulundu.

Popüler analistten ETH için “azalan üçgen modeli” yorumu

2018 yılında yaptığı Bitcoin tahminiyle kripto para piyasasında birçok yatırımcının dikkatini çeken ünlü isim Peter Brandt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda 645.700 takipçisine, Ethereum’un azalan üçgen modeli oluşturduğunu ve ETH için daha fazla aşağı yönlü risk öneren bir devam modeli olduğunu söyledi. Ünlü analistin ETH hakkında yaptığı yorum ise şu şekilde:

“Çılgın NFT dünyanıza kafa kafaya girmeye hazır değilim, ancak ETH düşük riskli kısa ticaret için umut verici bir aday gibi görünüyor… Bana kalırsa ETH, “saçmalıktan” ibaret bir kripto para birimi. İşlemsel olarak kısıtlayıcı ve uygunsuz. Yeni versiyonları destekleyenler hala Hindenburg’un yeniden inşa edilmesini bekliyorlar.”

Ünlü yatırımcı ve analist Brandt’ın grafiğine göre, Ethereum (ETH) yaklaşık 1750 dolardan destek alırsa düşüş paterni ortaya çıkabilir. Ayrıca Brandt, Ethereum için düşüş eğilimi öngören tek analist değil. Bir diğer yandan kripto para stratejisti Cantering Clark’ta Ethereum hakkında “ayı” yorumlarında bulunuyor. Ünlü stratejist 134.600 takipçisine yaptığı açıklamalarda ETH’nin Mart 2021 tarihinden bu yana piyasayı yükselişe geçiren çapraz desteğinin çok altında işlem gördüğü için keskin bir düşüş için hazır göründüğünü belirtiyor. Bu durumu ise şu sözlerle açıklıyor:

“Bu sefer biraz farklı olduğunu düşünmeseydim, bu Ethereum tablosuna bakar ve ‘Büyük gemiler yavaş döner ve kolay durmazlar’ diye düşünürdüm. gerçek momentum aşağı yönlü gözüküyor.”

 

“BTC henüz beşinci dalgasına bile başlamadı”

Lider altcoin Ethereum hakkında yorum yapan tek kripto stratejisti tabii ki de Clark değil. Bir diğer analist ve  stratejist Credible, ETH’nin Bitcoin (ETH/BTC) karşısındaki performansı hakkında yorumlarda bulundu. Credible’a göre, ETH/BTC çifti, 1.785 dolar değerindeki mevcut 0.060 BTC fiyatınının değerinin yüzde 41’inden fazlasını kaybetmeye hazır gözüküyor. Ünlü stratejistin sözleri ise şu şekilde:

“ETH/BTC düşüş yapmaya devam ediyor ve neredeyse dört ay önce ana hatlarıyla belirttiğim hedefime ulaştı. Bununla birlikte, BTC henüz beşinci dalgasına bile başlamadı, bu, BTC’nin piyasayı bu düzeltmeden en büyük beşinci seviyesine çıkarması nedeniyle ETH/BTC’nin çok daha düşük olmasını bekliyorum. Aşağıda revize edilmiş bir hedef.”

Daha önce kriptoarena.com olarak yorumlarına yer verdiğimiz Credible, BTC’nin bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini (beşinci dalga) belirleyerek, süreçteki çoğu altcoin’den daha iyi performans göstereceğine inanan, zorlu bir Bitcoin boğasına işaret ediyor. Yazım sırasında ise lider kripto para BTC 29.819 dolardan el değiştirirken, lider altcoin ise 1.796 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!