Donald Trump Kripto Para Yatırımcılarını Uyardı: Eninde Sonunda!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kripto para birimlerinin “çok tehlikeli varlıklar” olduğunu söylüyor. Daha önce de dijital varlıkları eleştiren Trump, kripto paraların bir gün bomba gibi patlayacağını iddia etti.

 

Kripto para birimleri, teknoloji patlaması değil, bebek oyuncağı!

Kripto para karşıtlığı, her kesimden kabul görüyor. Trump da ABD dolarını savunan politikacılar arasında yer alıyor. Eski başkan, kripto paralar fiyasko ile sonuçlandığında, büyük teknoloji patlaması gibi görünen bu varlıkların aslında bebek oyuncağından farklı olmadığının anlaşılacağını ifade etti. Donald Trump, hafta sonu Maria Bartiromo ile yaptığı röportajda kripto para birimleri, NFT’ler ve yeni sosyal medya platformu Truth Social hakkında açıklamalar yaptı. Fox Business röportajı Salı günü yayınladı. “Kripto hakkında ne düşünüyorsun? New York ve Miami, kripto merkezi haline gelemeye başladı” sorusu yöneltildiğinde, Trump kripto karşıtı duruşunu yineledi ve şunları söyledi:
Kripto paraları hiç sevmedim çünkü doları tercih ediyorum. Bence para birimi, dolar olmalı, bu yüzden bu dijital varlıkarın asla büyük bir hayranı olmadım. Ama gitgide daha da büyüyor ve kimse bu konuda bir şey yapmıyor. Dolar dışında bir para birimi istemiyorum ve kripto paralar benzerlerini hiç görmediğimiz şekilde patlayacak.  Büyük teknoloji mucizesi gibi görünün varlıklar bebek oyuncağı haline gelecek. Bence çok tehlikeli bir şey.
 
Trump hiçbir zaman kripto para hayranı olmadı. Ağustos ayında kripto para birimlerinin “gerçekleşmeyi bekleyen bir felaket” olduğunu tahmin etmişti. Haziran ayında, Bitcoin’i sert bir regülasyon gerektiren bir dolandırıcılık olarak nitelendirdi. Trump’a ayrıca eski eşinin NFT girişimi hakkında da soru soruldu. Melania Trump, geçen hafta, NFT’leri düzenli olarak yayınlamayı planlayan yeni başlattığı NFT platformunda “Melania’s Vision” başlıklı bir NFT sattığını duyurdu. Melania, “Sanata olan tutkumu somutlaştıran girişimim aracılığıyla dünyadaki çocuklara yönelik devam eden bağlılığımı destekleyecek yeni NFT çalışmamı duyurmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Trump’tan eşinin NFT girişimine destek

Eşinin NFT planları hakkında yorum yapan Trump, “Harika işler yapacak… Harika bir hayal gücü var. Ve insanlar eski first lady’mizi seviyor, bunu söyleyebilirim. Gerçekten seviyorlar, onu çok seviyorlar.” açıklamasını yaptı. Sosyal medya platformu Truth Social ile ilgili olarak, “Çok büyük bir proje olacak” ifadesini kullandı. Trump daha önce yeni platformun kendisine ve diğer muhafazakar seslere karşı önyargılı olduğunu söylediği Silikon Vadisi internet şirketlerine bir alternatif olacağını açıklamıştı. Gelecek yılın başlarında Truth Social’ı ulusal çapta başlatmayı planlıyor.
 
Eski ABD başkanına ayrıca Twitter ve Google gibi büyük teknoloji şirketleriyle nasıl rekabet edeceği soruldu. Başkan, “Başka seçeneğimiz yok. Çok güzel olacak” ifadesini kullandı. Daha fazla kripto para haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!