Instagram’dan Dikkat Çeken Açıklama: NFT!

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, non-fungible token’ların (NFT) çılgın trendini “aktif olarak araştırdıklarını” doğruladı. Bugün erken saatlerde, Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri, küresel olarak trend olan sosyal medya platformunda NFT’ler için gelecek vaat eden bir çalışma belirlemek için “hikaye” özelliğini kullandı.

Instagram aktif olarak NFT token’ları araştırıyor

NFT’lerin dahil edilmesiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmasa da, Instagram’ın amacının tokenize edilmiş alanı kitleler için daha ulaşılabilir hale getirmek olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, Instagram’ın NFT’ler aracılığıyla içerik üreticilerine yardımcı olmaya çalıştığı da belirtiliyor. Konuya ilişkin olarak Instagram’dan yapılan açıklama ise şöyle:

Henüz açıklanacak bir şey yok ama kesinlikle NFT’leri ve onları daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi aktif olarak araştırıyoruz. Bence oynayabileceğimiz ilginç bir yer ve aynı zamanda içerik üreticilerine yardımcı olacağını umduğumuz bir yol.

Instagram aktif olarak NFT token’ları araştırıyor

Instagram, TikTok’un yaklaşımını mı tercih ediyor?

Pandemi başladığından beri en çok kullanılan uygulamalardan biri olarak Instagram’ın hakimiyeti konusunda hiçbir şüphe olmasa da, IG’nin rakibi TikTok’un NFT yaklaşımına doğru çekildiği görülüyor. Mosseri’nin IG’deki NFT’ler hakkındaki yorumları, TikTok gibi Instagram’ın da viral etkileyicilerini ve içeriklerini tokenize bir biçimde tanıtacağını gösteriyor. Bu çeyreğin başlarında, TikTok, devam eden NFT çılgınlığının avantajlarını talep etmek ve içerik oluşturucularının ekstra bir gelir akışı elde etmesine yardımcı olmak için ilk NFT serisi olan “TikTok En İyi Anlar”ın lansmanını duyurdu.

Kısa video platformu, “topluluğu tanımlayan” popüler videoların tokenize versiyonlarının viral TikTok içerik üreticileri tarafından açık artırmaya sunulduğunu duyurdu. “TikTok Top Moments” NFT serisi, üreticilerinin altı “kültürel olarak önemli” TikTok videosundan oluşuyordu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TikTok Global Pazarlama Başkanı Nick Tran şu açıklamaları paylaştı:

TikTok’ta gerçekleşen üretim, kültürü yönlendirmeye yardımcı oluyor ve platformun ötesinde trendler başlatıyor. İçerik oluşturucu ekonomisi büyümeye devam ederken, içerik oluşturucularımızı desteklemek için sürekli olarak yeni ve farklı yollar arıyoruz. Artık hayranlar, en sevdikleri içerik oluşturuculardan bazılarını desteklerken, interneti şekillendirmeye yardımcı olan TikTok’ta bir an yaşayabilirler. Topluluğumuzun ve NFT topluluklarımızın internetin en sevilen kültürel dönüm noktalarından bazılarıyla nasıl etkileşime girdiğini görmekten heyecan duyuyoruz.

Kriptoarena.com olarak hazırladığımız diğer NFT ve kripto para piyasası makalelerine de göz atmayı unutmayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!