Dogecoin Temalı Uzay Görevi İçin Tarih Verildi!

Tesla (NASDAQ: TSLA) CEO’su Elon Musk, şirketinin Dogecoin (DOGE) temalı bir uzay görevi başlatacağını açıkladıktan sonra, etkinliğin kesin tarihi ile ilgili sorular ortaya atıldı. Dünyanın en zengin insanlarından biri olarak gösterilen Elon Musk, DOGE temalı bir uzay görevi başlatacak mı? Peki ne zaman?. İşte ayrıntılar.

Dogecoin temalı görev merakla bekleniyor

Tesla (NASDAQ: TSLA) CEO’su Elon Musk, şirketinin Dogecoin (DOGE) temalı bir uzay görevi başlatacağını açıkladıktan sonra, etkinliğin kesin tarihi ile ilgili sorular ortaya atıldı. Bununla birlikte, “DOGE-1 Ay’a Görev” olarak adlandırılan misyonun hala devam ettiği ve konuya yakın kişilerin gecikmeler olduğunu kabul ettiği bildiriliyor. Nitekim, uzay muhabiri Michael Sheetz, 29 Haziran’da attığı bir tweet aracılığıyla, görevin bu yılın ilerleyen zamanlarında yapılması planlandığını belirtti ve muhtemel tarihin Aralık 2022 olacağını belirtti.

 

2021’de Musk, Dogecoin’e (DOGE) verdiği desteğin bir parçası olarak, SpaceX’in 2022’de Dogecoin temalı ay görevini açıklayacağını açıkladı. Görev, Unizen, ZenX Labs ve enerji teknolojisi firması Geometric Energy Corporation (GEC) ile bir ortaklık şeklinde yürütülecek. Sheetz’e göre, misyonun ilerlemesi, Sezgisel Makinelerin misyonun ilerlemesini dikte ettiğini belirten Geometric Energy Corporation (GEC) CEO’su Sam Reid tarafından doğrulandı. Reid konuyla ilgili şunları söyledi:

DOGE-1’in SpaceX’in Falcon 9’u ile paylaşımlı araç olarak tezahür ettiğini doğruladı, ancak Sezgisel Makineler’in IM-1 ay iniş aracı birincil yüktür ve fırlatma zamanlamasını belirler – bu nedenle gecikiyor

Uzayda kullanılacak ilk kripto para birimi: DOGE

Musk, Saturday Night Live’da göründükten sonra haberi duyururken, Dogecoin’in uzayda kullanılan ilk kripto para birimi olacağını belirtti. Görev için, katılımcılar tamamen Dogecoin tarafından finanse edilen odalar için rezervasyon yaptırabilirler. Başlangıçta, görev 2022’nin ilk çeyreği için belirlendi ve Musk, Dogecoin’i “gerçekten aya” gönderme sözü verdi. Bunun yanında, Musk’ın DOGE’ye verdiği destek devam ediyor. Uzay görevi duyurusu, meme kripto para biriminin 2021’deki meteorik yükselişine kısmen katkıda bulundu. Son piyasa düzeltmesine rağmen, Musk, daha fazlasını biriktirerek token’i desteklemeye devam ettiğini doğruladı.


Kriptoarena.com olarak da bildirildiği gibi, bununla birlikte, Musk’ın DOGE’ye katılımı, SpaceX ve Tesla ile birlikte 258 milyar dolarlık dava açıldıktan sonra tartışmalara yol açtı. Bir Amerikan vatandaşı tarafından açılan davada Musk, Dogecoin’i pump’lamaktan suçlanırken, milyarderin kripto parayı desteklemek için bir plana karıştığını iddia ediyor. Uzay görevi onayının ardından Dogecoin, genel kripto piyasası düzeltmesine rağmen kısa vadeli bir ralli kaydetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!