DOGE Elon Musk’tan Gelen Bu Haberle Fırladı! Yükseliş Sürecek mi?

Köpek temalı meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE), Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter Inc.’i hisse başına 54.20 dolar orijinal teklif fiyatıyla yeniden satın almayı teklif ettiğini bildirmesinin ardından ilginç bir ralli yaşıyor.

DOGE yükselişi açıklamaların ardından yükseliş hareketliliğine devam edecek mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Duyurunun ardından, Dogecoin fiyatı hemen yüzde 8,1 oranında bir artışla 0,0648 dolar fiyat seviyesine yükseldi. Meme coin projesi DOGE, lider kripto para Bitcoin’in muazzam oynaklığı nedeniyle geçtiğimiz haftadan bu yana piyasadaki diğer kripto para birimleriyle birlikte gerileme yaşadı.

Coingecko tarafından sağlanan verilere göre, bugün erken saatlerde meme coin yaklaşık 0,0599 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Tesla CEO’su ve kurucusu Twitter satın alma planının açıklanmasından birkaç saat sonra, DOGE’nin değeri 0.0656 dolar seviyesine kadar çıktı. Şuanda ise, Dogecoin büyük kripto para borsalarında yüzde 6 oranında yükselişle 0,064311 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Dogecoin Twitter içerisinde geçerli kripto para birimimi olacak?

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter Inc.’i satın alma teklifinin halka açılmasının ardından DOGE’nin yaklaşık yüzde 10’a çıktığını görmek şaşırtıcı bir sonuç sayılmaz. DOGE meraklıları için Twitter, Musk liderliğinde bir gelecekle karşı karşıyayken, Tesla CEO’sunun mikroblog platformunda köpek temalı meme kripto para birimi lehine kararlar verme eğiliminin olduğu belirtiliyor.

Gelişmenin ise, Musk’ın Twitter yöneticilerinin samimiyetsizliği nedeniyle anlaşmaya devam etmeyeceğini duyurmasından aylar sonra geldi. Bununla birlikte, mikroblog platformunun arkasındaki ekip, anlaşmadan vazgeçtiği için Musk hakkında davacı olmakla tehdit etti. Şaşırtıcı bir şekilde, kaynaklar tarafından Elon Musk’ın bir U dönüşü yaptığını ve şimdi Twitter’ı orijinal teklif fiyatından satın almayı teklif ettiğini belirtiyorlar.

Bu projede hızlanmalar mı yaşanacak?

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, 1999 yılında çevrimiçi ödeme sistemleri adına x.com’u satın almış, domain zaman içerisinde PayPal yönetimine geçiş yapmıştı. 2017 yılı itibariyle domaini geri alan CEO, bugün gerçekleştirdiği bir paylaşımında Twitter’ı satın almasının x.com projesine hız katacağını aktardı.

Musk’ın Twitter’ı “The Everything App” adı ile tanımlaması x.com’u projesini hızlandırmak adına kullanabileceğini açıklamasının ardından Dogecoin’i de bu projeye dahil edeceğine dahil düşünce ve konuşmaların yapılmaya başlandığı aktarılıyor. Twitter yer alan Dogecoin topluluğu DOGE’un proje içerisinde bir ödeme aracı olarak kullanılacağını iddiasında bulunarak projenin ödeme tarafını popüler altcoin’in dolduracağını öne sürdü. Tesla CEO’sundan henüz konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da DOGE’a olan desteğinin bu iddiayı kısmen doğrular nitelikte olduğu belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!