Dogecoin, “Halkin Parası” Olma Yolunda İlerliyor!

MyDoge Dogecoin (DOGE) cüzdan geliştiricileri, kısa süre önce, Dogecoin Vakfı’na büyük miktarda DOGE coin bağışında bulundu. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz…

Dogecoin, halkın parası olabilir mi?

Dogecoin kripto para Vakfı 20 Nisan’da, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MyDoge’dan bağış olarak 1 milyon DOGE aldığını açıkladı. Bağışın değerinin mevcut fiyatlarla yaklaşık 140.000 dolar değerinde DOGE olduğu tahmin edilmektedir. MyDoge’a göre, bağış, DOGE’nin ‘’halkın para birimi’’ haline gelmesine yönelik bir çabanın parçası olarak yapıldı ve bu ancak önemli yükseltmelerin uygulanmasıyla mümkün olabilir. Vakıf paylaştığı tweette şunları söyledi:

Bu çok cömertce olan 1.000.000 Dogecoin bağışı için @MyDogeOfficial’e teşekkür ederiz! Topluluğun geçen yıl yeniden enerji kazandığını ve sizinki gibi projelerin ortaya çıktığını görmek inanılmazdı. Yaptığınız her şeyi seviyoruz!

Son zamanlarda, Dogecoin dünyanın çeşitli yerlerinde yaygın bir şekilde benimsenmesinin ardından insanların yaygın olarak kullandığı para birimlerinden biri haline geldi. Bir şaka projesi olarak başlayan popüler memecoin DOGE, 2013 yılında çıkışını yaptı ve ödeme ve yatırım aracı olarak benimsendi. Kripto para ayrıca Tesla’nın Elon Musk’ı ve NBA takımı Dallas Mavericks’in şu anki sahibi Mark Cuban da dahil olmak üzere popüler isimlerin desteğini kazandı.

DOGE benimsenmesi giderek artıyor

Birçok kişi Dogecoin’in sonunda insanların para birimi haline geleceği günü hayal ederken, Robinhood’un kurucu ortağı Vladimir Tenev, kripto para geliştiricilerinin bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için geliştirmesi gereken bazı önemli noktaları vurguladı. Tenev’e göre, Dogecoin geliştiricilerinin, DOGE’nin en iyi ödeme ağı Visa ile rekabet etmesini sağlamak için işlem blok boyutunu 10 GB’a kadar iyileştirmesi gerekiyor. Tenev ayrıca, kripto para biriminin değerini artırmak için, kripto para geliştiricilerinin sabit bir toplam arz bulmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın desteği sayesinde gündemde kalmayı başarırken, küresel ölçekte bir akım olduğunu da kanıtlıyor. Fransa menşeli kişisel bakım markası Axe, ilginç bir ürün ile kripto para meraklılarını şaşkınlık içinde bıraktı. Meme coin kervanına katılan şirket, son dönemin popüler ismi Dogecoin topluluğunu mest edecek bir ürün çıkardı. Axe, 20 Nisan Dünya DOGE Günü‘nde Axe, ilginç bir paylaşım yapmıştı. Şirket, Dogecoin 1 dolar olduğu takdirde, kripto kokulu bir parfüm üreteceğini duyurmuştu. Ancak DOGE’ hiçbir zaman bu seviyeye ulaşamadı. Yine de dünyaca ünlü parfüm markası, sözünü yerine getirdi. Beklenen ürün ortaya çıktı!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!