Bitcoin Bağışı Toplayan Ukrayna NFT Satışına Başlıyor!

Milyonlarca dolar değerinde Bitcoin (BTC) bağışı toplayan Ukrayna cuma günü, Rusya’nın saldırısına uğrayan ordusu ve siviller için finansal destek toplamak amacıyla Meta Tarih: Savaş Müzesi (Meta History: Museum of War) adlı “NFT müzesini” başlattı.

Her NFT resmi bir kaynaktan alınan gerçek haberdir

Ukrayna, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile bağış toplamanın yanı sıra, bağışlar için yeni bir yöntem daha geliştirdi. Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın web sitesinde projenin amacının “yaşananları unutturmamak, dünyadaki dijital topluluklarda doğru bilgiyi yaymak ve Ukrayna’ya destek için bağış toplamak” olduğu açıklandı. Bakanlığa göre bu NFT’ler kişisel yansımaların eşlik ettiği gerçeklerdir. Bakanlık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her bir NFT’nin formülü net: her NFT, resmi bir kaynaktan alınan gerçek bir haberdir ve hem Ukraynalı hem de uluslararası sanatçıların illüstrasyonudur

Web sitesine göre NFT’ler kronolojik sıraya göre oluşturulacak ve “sanatçılar, savaşın patlak vermesinden Ukrayna’nın zafer anına kadar, egemen Ukrayna’nın, barışçıl nüfusunun gözlerinden savaşı tasvir edecekler” NFT’ler 0.15 ETH’ye (468 dolar) satılacak. Daha önce bildirdiğimiz gibi Ukrayna ülkeye Bitcoin ve diğer kripto paralarla bağış yapan kişiler için düzenleyecek olduğu “airdrop”u iptal etmiş ve bir NFT projesi başlatmaya karar vermişti.

Bitcoin balina adresleri, son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC) fiyatında düşüşe neden olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, balina yatırımcıları fiyat düşüşünü, lider kripto para birimindeki varlıklarını artırmak için bir fırsat olarak gördüler. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya saldırdığını duyurmasının ardından, bin ila 10 bin BTC arasında kripto para birimi bulunan adreslerin sayısı hızla arttı. Santiment’e göre, bu kategorideki BTC adreslerinin sayısı istila başladığından beri yaklaşık yüzde 8.3 arttı. Bin ila 10 bin arasında Bitcoin tutan BTC adreslerinin sayısı, bir yılın en yüksek seviyesini temsil eden 2.203’e ulaştı.Bin ila 10 bin Bitcoin arasında BTC tutan adres sayısındaki bir hareketin, fiyat dalgalanmalarının önemli bir belirleyicisi olduğunu belirtmekte fayda var.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Bitcoin fiyatının da bu olaya olumsuz tepki verdiğini hatırlatmakta fayda var. Birçok yatırımcı, Ukrayna’nın NATO ülkeleriyle yakın ilişkisi göz önüne alındığında, işgalin Üçüncü Dünya Savaşı’na yol açabileceğinden korkuyordu. Gelişme, birçok kripto yatırımcısının, BTC varlıklarını sabit paralara ve güvenli liman olarak bilinen altına dönüştürmesine neden oldu. İlginç bir şekilde, birçok yatırımcı, lider kripto para biriminin değerinin daha da düşebileceğinden korkarken, bazı balina yatırımcıları ise düşük fiyatlarla daha fazla BTC almaya devam etti ve iyimser kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!