Dogecoin Fanı Elon Musk, Yeni Özelliği Duyurdu!

Kripto para piyasası yakından takip eden sıkı Dogecoin (DOGE) destekçisi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yeni bir Twitter özelliğinden bahsetti. Twitter’ı satın almasının ardından getirdiği yeni özelliklerle birçok defa eleştirilen ve abonelik ücretleri nedeniyle Twitter üzerinden birçok ünlünün tepkisini çekmiş olan Musk, yeni bir hamle ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. İşte detaylar…

Dogecoin destekçisi Elon Musk Twitter’a yeni bir özellik mi getiriyor?

SpaceX, Twitter ve Tesla gibi büyük şirketlerin CEO’su, Cumartesi günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Twitter reklamlarını kaldıracağını ve “daha yüksek fiyatlı” yeni bir Blue aboneliği sunacağını duyurdu. Yeni güncelleme henüz aktif edilmese de, mevcut üyelik fiyatı olan 7,99 dolarlık Twitter Blue aboneliği, “doğrulanmamış kişiler” ile karşılaştırıldığında yüzde 50 daha az reklama sahip.

Twitter CEO’su Musk, Twitter Blue’nun düşük üyelik sayılarına ve reklam gelirindeki yüzde 40’lık büyük düşüşe önerdiği çözüm, her ne kadar daha pahalı olsa da reklamsız bir abonelik sunmak olabilir. Öte yandan platformda görüntülenen reklamların sıklığını ve büyüklüğünü azaltacak bir proje üzerinde çalıştıklarını aktaran Elon Musk, şu sözleri aktarıyor:

Twitter üzerindeki reklamlar çok sık ve çok büyük. Önümüzdeki haftalarda, her ikisini de ele almak için adımlar atacağız.

Her ne kadar yeni fiyatlandırma hakkında kamuoyuna bir açıklamada bulunmasa da, sektör uzmanları bunun 15-16 dolar seviyeleri arasında bulunacağına inanıyor. Anlık olarak Twitter Blue aboneliği, mavi bir “doğrulanmış” onay işareti, tweet’leri geri alma seçeneği, daha uzun 1080p videolar gönderme yöntemi, ileti dizileri için bir okuma modu ve konuşmalarda tercihli sıralama gibi ayrıcalıklarla birlikte geliyor. Kullanıcılar tüm bu özelliklere 8 dolarlık bir ek ücret ödeyerek ulaşabiliyor. Bununla birlikte yeni gelecek güncelleme ile birlikte Twitter’ın reklamsız olması için daha yüksek fiyatlar ödeneceğini de duyuruyor.

Twitter Blue ve Elon Musk

Dogecoin yatırımcısı ve ünlü milyarder isim, platformu geçtiğimiz Ekim ayında satın almasıyla beraber şirketin ekonomisini reklam gelirlerinden uzaklaştırarak daha farklı yönlere çekmek, çeşitlendirmek için çalışıyor. Uzmanlara göre milyarder isim, hedefe ulaşmanın bir yolu olarak umutlarını “Twitter Blue” üyeliklerinden elde edilen gelire bağlıyor. Twitter’ın önde gelen platformlar Apple ve Google’ın uygulama içi satın alımlardan aldığı komisyonu telafi etmesi için, şu anda iOS veya Android akıllı telefonlardan kaynaklanan Blue kayıtlarına 3 ABD doları prim uyguluyor.

Öte yandan kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Twitter Blue, geçtiğimiz aralık ayında yeniden piyasaya sürüldüğünden beri, iOS’ta ayda 11 ABD dolarlık bir karşılıkla ücretli abonelik olarak satılmıştı. Perşembe günü Twitter Blue’yu Android platformunun kullanıcılarına aynı fiyata sunmaya başladı. Ayrıca 84 dolarlık indirimli fiyattan bir yıllık abonelik satın alma imkanı da bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!