Dogecoin (DOGE) Yatırımcılarının Dikkatine: Kritik Gelişme!

Merkeziyetsiz likidite protokolü Thorchain, meme tabanlı kripto para birimi Dogecoin (DOGE) için destek ekledi.

 

Dogecoin, ThorChain ile merkeziyetsiz finans’a geliyor

Bu gelişme, merkezi borsalara gerek kalmadan DOGE’yi Bitcoin, Ether, Litecoin ve diğer desteklenen kripto para birimleriyle takas etmeyi mümkün kılıyor. Thorchain, Uniswap gibi popüler DEX’lere benzer şekilde çalışan otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (AMM) modelini kullanıyor. Bununla birlikte, önemli fark, “Wrapped Bitcoin” (wBTC) veya “Wrapped ETH” (wETH) gibi alternatifleri yerine gerçek kripto para birimlerinin ticaretine izin vermesi. En önemlisi, Dogecoin yatırımcıları artık ilk kez likidite sağlayarak getiri elde edebilecekler. İlk olarak 2018 yılında anonim geliştiricilerden oluşan bir ekip tarafından başlatılan Thorchain, Nisan ayında Blockchain’ini piyasaya sürdü.

 

Temmuz ayında Thorchain, bir ay içinde bir dizi saldırıya maruz kaldıktan sonra eleştiri yağmuruna tutuldu. Protokolün yerel tokeni RUNE, saldırılar nedeniyle darbe aldı, ancak daha sonra toparlanmayı başardı. Saldırılardan kaynaklanan etkileri azaltmak için ağın geçici olarak durdurulması gerektiği gerçeği de merkezileşme endişelerini artırdı. Bazı eleştirmenler, Dogecoin (DOGE)’in 2021’deki büyük rallisinden sonra hızla belirsizliğe düşeceğini tahmin etse de, meme coin şu anda piyasa değerine göre 11. sırada yer alarak şimdilik iddiasını devam ettiriyor. Geçen hafta Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın bazı ürünler için DOGE kabul etmeye başladığını duyurdu.

 

 Elon Musk, kripto para borsalarını hedef aldı

 Tesla CEO’su Elon Musk, son zamanlarda yine kripto para sektörüne yönelik açıklamalar yapmaya başladı. Ünlü milyarder, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Dogecoin (DOGE) yatırımcılarına seslenerek, merkezi borsaları terk etmeleri gerektiği konusunda uyarmıştı. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi,  Musk Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile kısa bir tartışma yaşadı. Bu olayın ardından, Tesla CEO’su, kripto para borsalarını hedef aldı.
 

Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile, Dogecoin yatırımcılarının kendi özel anahtarlarını kontrol etmesi için, merkezi işlem platformlarından çekilmesi gerektiğini belirtti. Benzer şakilde, ünlü milyarder, Şubat ayında da yatırımcıların fonlarını kontrol etmelerine izin vermeyen, tüm kripto para cüzdanlarından uzak durulması gerektiğini ifade etmişti. Musk, 2014 yılındaki saldırı sonucu  850 bin BTC çaldıran, kripto para borsası Mt. Gox’a da değindi. Dogecoin için büyük çaba harcayan iş adamı, topluluk ile sürekli iletişim halinde.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!