Yasadışı Faaliyetlerle Raporuna Rağmen DOGE Fiyatı Yükselebilecek Mi?

Bir blockchain istihbarat firması raporundan elde edilen verilerine göre, Dogecoin (DOGE) yasadışı faaliyetleri finanse etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Analistler, mevcut ayı piyasasında Dogecoin’in yükseliş trendinin devam edeceğini tahmin ediyor.

DOGE, darknet’teki faaliyetleri finanse etmek için mi kullanılıyor?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bir blockchain analitik firması olan Elliptic, kısa süre önce Dogecoin’i terör finansmanı ve ponzi planları gibi çeşitli yasadışı faaliyetlere bağlayan bir rapor yayınladı. Elliptic tarafından analiz edilen yasa dışı faaliyetlerin büyük çoğunluğu, faaliyetlerini finanse etmek için Dogecoin’i kabul etti. İsrail Ulusal Terörle Mücadele Finansmanı Bürosu, Hamas grubuyla ilişkili 84 kripto para adresine el koyma emri çıkardı ve cüzdanlardan biri yaklaşık 40.000 dolar değerinde Dogecoin içeriyordu.

Darnet’te Dogecoin’i kabul eden satıcıların sayısı istikrarlı bir şekilde arttı. Suçluların Dogecoin’de milyonlarca dolar nakde çevirdiği en az 50 vaka var. Bu, düzenleyiciler arasında endişeleri artırıyor, ancak Dogecoin fiyatı, rapora rağmen yükseliş trendine devam etti. Kötü amaçlı yazılım kampanyaları ve aşırılık yanlısı gruplar Dogecoin’i kabul etse de, meme coin Tesla ve SpaceX gibi firmalarda fayda buldu.

Analistler Dogecoin fiyat rallisini tahmin ediyor

Analistler, Dogecoin fiyatının düşüş trendinden çıkabileceğine inanıyor. Önde gelen bir kripto analisti olan Azeez Mustafa, DOGE trendine devam edebileceğini savunuyor. Dogecoin fiyatı 0.00000370 BTC’de direnci geçerse, varlık yükseliş trendini teyit edebilir. analistler, kendini Dogefather ilan eden Elon Musk’ın konuşmasının meme coin’in fiyat eğiliminin anahtarı olduğuna inanıyor. Dogecoin fiyatı, Musk’ın Katar Ekonomik Forumu’ndaki yakın tarihli bir Bloomberg Röportajındaki yorumlarına yanıt olarak yükseliş trendine girdi.

Katar Ekonomi Forumu toplandı. Zirvede söz alan dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk yine sansasyonel açıklamalarda bulundu. Kripto paraya yatırımları ile son olarak bir davayla gündeme gelen Elon Musk, “İnsanların kriptoya yatırım yapması gerektiğini asla söylemedim. Bir miktar Bitcoin satın aldık” derken ayrıca bu yatırımın toplam nakit varlıklarının çok küçük bir payı olduğunu vurguladı. Twitter’ı devralmasıyla birlikte hala birkaç “çözülmemiş mesele” olduğunu ve platformda kaç tane bot olduğu konusunda hala bir çözüm beklediğine dikkat çeken Musk, Twitter satın alımında onu kullanmaya odaklanacağını ancak CEO’luğu planlamadığını bildirdi. Milyarder iş insanı, Tesla’nın önümüzdeki üç ay içinde maaşlı işgücünü yüzde 10 oranında azalttığını buna karşın saatliklerin artacağını söyledi. Elon Musk, bir resesyonun “bir noktada kaçınılmaz” olduğunu ve yakın vadede bir durgunluğun olması ihtimalinin olmama ihtimalinden daha yüksek olduğunu söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!