DOGE Balinaları Düşüşe Rağmen Birikime Devam Ediyor!

Son birkaç gün içerisinde birkaç kripto para birimi değer kaybı yaşarken, önde gelen meme coin projesi Dogecoin (DOGE) önemli bir fiyat artışı yaşadı. Dogecoin’in (DOGE) rakibi SHIB bile son bir hafta içerisinde yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybı yaşadı.

DOGE fiyat rallisi balina birikimi olabilir mi?

Dogecoin’de görülen fiyat artışına paralel olarak, son dönemde net değeri yüksek yatırımcıların aslında pozisyonlarını artırdığı belirtiliyor. Diğer yandan, lider kripto para birimi Bitcoin yatırımcılarında görülene benzer şekilde DOGE yatırımcıları arasında da yüksek bir olumsuzluk durumu bulunuyor. Bu durumun ise kısa vadeli yatırımcılara kıyasla birikimi seçen meme coin balinaları arasındaki yatırımcı duyarlılığında bir farklılığı açıkça göstermekte olduğu belirtiliyor.

Son birkaç ay içerisinde Dogecoin analistler tarafından belirtilen satın alma modeline bakıldığında, balina birikiminde açık bir yükseliş yaşadı. Twitter’da yer alan Bull BNB hesabı tarafından paylaşılan verilere göre, 100 milyon ila 1 milyar token’a sahip balinaların sayısı önemli ölçüde arttı. Son üç ayda büyük balinaların sayısında da bir artış olduğu aktarılıyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; İlginç bir şekilde, meme coin projesi Dogecoin’in fiyatı, Ağustos ayındaki büyük artış dışında, dönem boyunca aşağı yönlü bir eğri üzerinde yer almaya devam etti. Bull BNB hesabından yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:

100 milyon ila 1 milyar DOGE tutan cüzdan adreslerinin sayısı geçtiğimiz hafta yüzde 5,13 oranında arttı. Yaklaşık 620 milyon DOGE toplayarak yaklaşık 6 yeni kripto para balinası ağa katıldı.

Meme coin projesinde daha fazla düşüş hareketliliği görülebilir

Kripto para platformu CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, Dogecoin fiyatı son 24 saatte yüzde 8.66 artışla 0.06571 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Meme coin şu anda toplam piyasa değerine göre 10. sırada yer alırken, Shiba Inu 14. Sırada yer alıyor.

Kripto para birimlerinde yaşanan son düşüşlerle birlikte, piyasalar içerisinde büyük bir olumsuzluk olduğu belirtiliyor. Santiment Insights’a göre, DOGE benzeri kripto para birimleri yüksek FUD seviyeleri gösteriyor. Bu, FUD devam ederse gelecekte daha fazla düşüşlerin yaşanabilme olasılığının olabileceği anlamına gelebileceği aktarılıyor. Santiment tarafından yapılan paylaşımda şunlara yer veriliyor:

Kripto paraların çoğu şu anda ticaret topluluğundan büyük olumsuzluk görüyor. Ancak BTC, BNB, DOGE ve LINK’ı takip etmekte fayda var. Bu üst limitler, nihai kırılmalara yol açabilecek özellikle yüksek FUD seviyeleri gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!