Dikkat: Bu Altcoin Ayı Tuzağına Dönüşebilir!

Analist, yaşanan yüksek faiz oranı ortamında, lider altcoin Ethereum(ETH)’in , aşağı yönlü hareketlerle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Ayrıca piyasanın Merge’in Ağustos ayında piyasaya sürülmesini beklediği için token’in sonraki satışlarının bir ayı tuzağına dönüşebileceğine inandığını söylüyor.

Boğa koşusu yaklaşıyor

Analist, Ethereum (ETH)’nin yatay trend çizgisi direnci ve yükselen trend çizgisi desteği ile çok aylı bir yükselen üçgen modeli içinde hareket edeceğini öngörüyor. Özellikle, ETH yapısının alt trend çizgisini yakın zamanda yeniden test etmesinin, yapının daha yüksek trend çizgisine doğru büyük bir geri dönüşün başlangıcını işaret edebileceğini söylüyor. ETH şu anda 1,967 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

 

Wolf, yükseliş ile ilgili olarak öngörüsünü, 2016’da 1 dolardan 27 dolara yükselen devasa bir boğa koşusunun öncesindeki gibi benzer bir üçgen oluşumundan aldığı belirtiyor. 2017’de oluşan başka bir yükselen üçgen, ETH/USD çiftinin yüzde 270 artarak 1.500 dolar seviyelerinin üzerine çıktığı bir yükselişi takip ettiğini hatırlatıyor.

Altcoin projesinin düşüş görünümünün arkasındaki nedenler neler?

Ethereum çekirdek geliştiricilerinden biri olan Preston Van Loon, blockchain projesinin çok beklenen bir Proof-of-stake konsensüs mekanizmasına yükseltmesinin Ağustos ayında gerçekleşeceğini belirtti. Wolf, Ethereum’un güncellemeden önce anlamlı olacak ve yukarıda açıklandığı gibi teknolojik kurulumunu tamamlayacak bir “ayı tuzağı” hazırladığı düşüncesinde olduğunu belirtiyor.

Pek çok yatırımcının, Ethereum blockchain’inin uzun süredir devam eden ölçeklenebilirlik sorununu çözmesini ve işlem ve gas fee’lerinin düşürmesini beklediğinden, yaklaşmakta olan güncelleme, ETH’in 2021’deki fiyat artışının ana itici güçlerinden biri olduğunu hatırlatıyor. Ancak analist, tüm bunlara rağmen Ethereum Vakfı lansmanı ertelemeye devam ettiğini belirtiyor.

Raporda işlem ücretlerine yer veriliyor

Teknoloji hissesi ve kripto para araştırma şirketi olan Bitfreedom Research, ETH fiyatının Ekim 2022’ye kadar 950-1.900 dolar seviyelerine kadar düşeceğini tahmin eden bir rapor yayınladı. Rapora göre bu ilerleme eksikliğinin Ethereum’un son fiyat düşüşünde kuşkusuz büyük bir etkisi olduğu açıklanıyor. Firmanın Ethereum hakkındaki karamsar bakış açısının birincil nedeni olarak daha yüksek işlem ücretlerinden bahsediliyor. Bitfreedom Research raporunda şunlara yer verildi:

‘’Kripto para piyasası çok değişken olduğundan, kripto girişimleri hızlı büyümeyi sağlamak için büyük miktarda ödeme gerektiriyor. Ekosistemin mevcut para birimi olmadan, Ethereum’un ERC20 ağı ekonomisini aşağı yönlü spirale götürebilir.’’

Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!