Dikkat: Bu 2 Altcoin Projesi Hacklendi! Milyonlarca Dolar Kayıp Var!

Kripto para piyasası son 24 saatlik süreç içerisinde büyük hack saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Bir multichain’in Fantom köprüsü ve bir popüler altcoin projesinin Twitter hesabı hacklendi! İşte detaylar…

Popüler altcoin Aptos’un Twitter hesabı hacklendi: Sahte Airdrop duyurusu yapıldı!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası günden güne büyürken kripto paralara yönelik hack saldırıları da çoğalıyor. Son olarak kripto para hackerları, 7 Temmuz’da Aptos Network ve CEO’su Mo Shaikh’in Twitter hesaplarını ele geçirerek sahte bir airdrop hakkında bilgi paylaştı. Hacker, kullanıcıları tehlikeye atacak bir bağlantı sağlayarak tipik bir kimlik avı gönderisi yayınladı. Hacker’ın attığı tweet herkesi airdrop’a katılmaya davet ediyor ve APT ağında ücretsiz olarak APT’yi talep edebileceklerini söylüyordu. Ayrıca şimdiden 1 milyon dolardan fazla bir airdrop’un gerçekleştirileceğini aktarmıştı. Bununla beraber CEO’nun hesabı da ele geçirildi. CEO’nun hesabından paylaşılan sözler ise Aptos için yükseliş vaadi yönündeydi.

Konu ile ilgili Aptos Labs attığı tweette Aptos Foundation hesabının ele geçirildiğini ve APT airdrop’unun sahte olduğunu açıkladı. Atılan tüm tweetler için bir “tıklama tuzağı” açıklaması yapan Aptos Labs, yatırımcılarını uyardı. Bununla beraber bu olay, hacklenmiş sosyal medya hesapları aracılığıyla gerçekleştirilen bir başka saldırıya işaret ediyor. Bu, kripto sahiplerinden fon çekmenin en yaygın yöntemlerinden biri ve ekiplerin ihtiyatlı davrandığı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Multichain hacklendiğini duyurdu: 126 milyon dolarlık fon çalındı

Bir başka büyük olay da 7 Temmuz’da Multichain’in Fantom köprüsündeki fonların boşaltılmasıyla gerçekleşti. Etkilenen varlıklar arasında WBTC, USDC, DAI, wETH ve LINK bulunuyor. Çalınan toplam miktar 126 milyon dolar olup, bunun 30,9 milyon doları WBTC, 13,6 milyon doları wETH ve 57 milyon doları USDC’ olarak açıklandı.

Multichain, “Multichain MPC adresindeki varlıkların anormal bir şekilde bilinmeyen bir adrese taşındığını” tweetledi. Kullanıcılara Multichain hizmetlerinin kullanımını askıya almalarını ve tüm sözleşme onaylarını iptal etmelerini tavsiye etti. Fantom Vakfı’nın CEO’su Michael Kong da konuyu incelediğini söyledi. Hack, tutuklama söylentileri arasında fiyatı düşen Multichain’in sıkıntılarına katkıda bulunacak. Binance ayrıca, protokolüyle ilgili tartışmalar sürerken sekiz Multichain köprü tokenine verdiği desteği de durdurdu. Sorun, protokolün zincirler arası rotalarıyla ilgili gözüküyor.

Kripto para dünyası büyüdükçe hack saldırıları artıyor

Popüler altcoin projesi Aptos Network’ün Twitter hesabının hacklenmesi, 2023’te kripto ile ilgili güvenlik olaylarının uzun listesinden sadece bir diğeri. Bu yıl hack’lenme ve kimlik avı dolandırıcılığı nedeniyle kaybedilen yüz milyonlarca dolarla birlikte sorun devam ediyor. Euler Finance’in Mart 2023’teki 197 milyon dolarlık kaybı, yılın şimdiye kadarki en büyük olayı oldu. Platform, kötü aktörler arasında yıllardır popüler olan bir teknik olan flashloan istismarına maruz kaldı. Multichain olayı ise ikinci en büyük saldırı oldu. Multichain saldırısı gibi, Atomic Wallet da 100 milyon dolarlık bir kayba yol açan bir özel anahtar tehlikesi ile hack saldırısıyla karşı karşıya kalmıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!