20 Milyar Dolarlık Dev Şirket Kripto Para Kervanına Katılıyor!

Kripto para sektörü her geçen gün yeni misafirler ağırlamaya devam ediyor. Kaliforniya merkezli bir finans kurumu olan Wealthfront, Perşembe günü dijital varlık yatırım kapsamının genişletildiğini duyurdu. Bildirildiğine göre, şirket artık diğer yatırım seçenekleri arasında, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Grayscale Ethereum Trust”ı da (ETHE) içereren bir yatırım politikasına yöneldi. Wealthfront, BTC ve ETH’den farklı kripto para birimlerine sahip müşterilere ek çözümler sunacaklarını da kaydetti.

Yatırım oranı yüzde 10 ile sınırlı olacak

Yatırım hizmeti şirketi Wealthfront Inc., 29 Temmuz 2021’de dijital varlık yatırım listesinin genişletildiğini belirten bir blog yazısı yayınladı. Şirkete göre, kullanıcılar artık Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Grayscale Ethereum Trust (ETHE) içinde fon tahsis ederek portföylerini çeşitlendirebiliyor. Ancak Wealthfront, müşterileri bu tür yatırımların çoğu ETF’ye kıyasla daha değişken ve riskli olduğu ve tahsisi kısıtlayacakları konusunda uyardı. Şirket kendisini bir mütevelli olarak iddia ettiğinden ve her zaman müşterilerin çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi taahhüt ettiğinden, yatırımcıların toplam portföylerinin yüzde 10’undan fazlasını GBTC veya ETHE’ye tahsis etmelerine izin verilmeyecek.

Ayrıca, şirketin müşterilerinin hizmetten yararlanmak için herhangi bir kripto para birimi borsasında bir kripto cüzdanına veya bir hesaba ihtiyacı olmayacak. Bildirildiğine göre, Wealthcare Inc. şu anda 440 bin hesapta yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 25 milyar doların üzerinde varlığa sahip. Ancak, şirkete göre daha fazla kripto para birimi seçeneği sunacak olan ETF menülerini yakında genişletmeyi hedefliyorlar.

Kripto para sektöründe kurumsal yatırım yeniden toparlanıyor

GBTC AUM 40 milyar dolara yaklaştı. Grayscale Bitcoin Trust’ın büyümesi, insanları, en büyük altın takip ETF’si olan SPDR Gold Shares’i (GLD) geçebileceğine inandırdı. Bununla birlikte, yakın tarihli bir analize göre, Bitcoin ve Ethereum yatırım ürünlerine yönelik kurumsal talep bir soluk aldı. Bitcoin (BTC)’deki kurumsal girişler hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bankacılık devi State Street‘in kripto para hizmetlerini açıklamasından sadece iki gün sonra, 40 milyar dolarlık başka bir varlık yöneticisi olan GoldenTree, dünyanın en büyük kripto para birimine yatırım yaptığını duyurdu.


Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatı 42 dolar’a ulaşmayı başardı. An itibariyle, BTC 787 milyar dolarlık piyasa değeri ile 41. 735 dolarlık bir fiyattan işlem görüyor. Bu aynı zamanda güçlü Bitcoin çıkışları ve Bitcoin’dek artan ağ etkinliği arasında da meydana geliyor. GoldenTree’nin baş yatırım sorumlusu Steven Tananbaum, bunun kredi odaklı şirket için kesinlikle büyük bir hamle olduğunu söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!