Conflux (CFX) Nedir?

Conflux (CFX) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. CFX projesi, yeni bir DApps, finans ve Web 3.0 dünyası için açık bir protokoldür. Ayrıca Tsinghua ve Toronto Üniversitesi’nin önde gelen fikirlerinden doğan CFX, merkeziyetsiz açık kaynak teknolojileri geliştirip sınır ötesi işbirliğini teşvik etme misyonuyla küresel bir ekip tarafından denetlenmektedir. Protokolün yerel kripto para birimi CFX Token’dir.

Conflux projesinin amacı nedir?

Proje; güvenliği, ölçeklenebilirliği ve ademi merkeziyetçiliği optimize eden yeni bir Tree-Graph fikir birliği mekanizmasıyla Blockchain problemine çözüm üretmektedir. Ayrıca hızlı ve güvenli bir halka açık Blockchain, yeni nesil merkeziyetsiz ticarete güç sağlamak için PoW ve bir Ağaç-Grafik yapısını birleştirmektedir.

Geleceği:

Projenin sağlam temellere sahip kripto para projelerinden biri olan CFX Token’in geleceği oldukça umut vericidir. Projenin geliştirici ekibinin bilimsel geçmişi özellikle dikkat çekicidir. Bu nedenle uzmanlar DeFi alanında yararlı çözümler sunan CFX ağının gelişmeye devam edeceğini düşünmektedir.

Avantajları neler?

  • CFX platformu özellikle konsensüs için yeni GHAST protokolünü kullanmaktadır.
  • GHAST protokolü ve sistemin zorlu koşullarda bile güvenlikten ve merkezden uzaklaşmadan saniyede 3000’den fazla işlem gerçekleştirdiği kanıtlanmaktadır.
  • Ayrıca Token stake etme imkanı sunduğu için CFX Token’le pasif gelir elde etme imkanı bulunmaktadır.
  • Projenin geliştirici ekibi, MIT, Carnegie Mellon, Tsinghua ve Toronto dahil, dünyanın en iyi üniversitelerinden gelmektedir.

Dezavantajları neler?

  • Projenin yüksek volatiliteye sahip olması CFX Token yatırımlarını riskli bir yatırım yapmaktadır.

Conflux (CFX) nedir? Nasıl satın alınır?

CFX ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Mandala Exchange, OKEx, ZT’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak CFX listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca CFX Coin ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!