Zincir Üstü Analist: Bitcoin (BTC)’de Gerçek Balon Henüz Başlamadı!

Bir analiste göre, kısa vadeli sahiplerin elindeki arz göz önüne alındığında, Bitcoin balonu henüz başlamadı bile. Bitcoin’in fiyatı, birkaç ay önce 30 bin doların altındaki en düşük seviyelerden bu yana önemli ölçüde %100 oranında arttı, ancak bir analist gerçek balonun henüz başlamadığına inanıyor.

Bitcoin (BTC) on-chain analizi: HODL dalgaları devam ediyor

venturefoundEr Twitter kullanıcı ismi ile paylaşımda bulunan CryptoQuant analisti, gerçek BTC balonunu henüz görmediğimizi iddia ediyor. Konuya ilişkin olarak venturefoundEr tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Kısa vadeli getirilerin momentumu, yatırımcıların yapısının çoğunlukla uzun vadeden çoğunlukla kısa vadeye kaymasına yetecek kadar para çektiğinde baloncuklar oluşur.

Yazımızın hazırlandığı sırada, kısa vadeli mal sahipleri Bitcoin arz dağılımının %17’sini oluşturuyor. Bu oran, tüm zamanların en düşük seviyesinde. Ayrıca CryptoQuant analisti yaptığı değerlendirmede, kabarcık oluşumunun ardındaki nedenlere dalıyor ve şunları söylüyor:

Kabarcıkların oluşumu, uzun vadeli yatırımlara irrasyonel olarak katılan insanlarla ilgili değildir. Kendi kendini besleyen ivmeyi yakalamak için rasyonel olarak kısa vadeli ticarete doğru ilerleyen insanlarla ilgililer.

Mevcut piyasa döngüsünde nerede olduğumuzu ölçmenin bir başka yaygın yolu da Bitcoin (BTC)’deki bireysel yatırımcı ilgisini görmek. Ayrıca bu yıl Mayıs ayında olduğu gibi, bireysel yatırımcılar hiçbir yerde 2017 yılını dışarıda bırakırsak, hala FOMO (kaybetme korkusu) için hiçbir iz yok.

HODL Dalgası

HODL dalgası belirli bir zaman dilimi içinde taşınana Bitcoin (BTC) yüzdesini göstermektedir. Sıcak renkler (kırmızı, turuncu, sarı) yakın zamanda hareket eden BTC’yi temsil ederken, soğuk renkler (sarı, yeşil, mavi) bir süredir işlem yapmayan BTC miktarını gösterir. Örneğin, 1-3 aylık HODL dalgasının büyüklüğü %10 ise, toplam BTC arzının %10’unun 6 ila 12 ay önce hareket ettiği anlamına gelir.

İlginç gelişmeler

Göstergeye bakıldığında en ilginç iki gelişme:

6 ay – 12 ay bandında artış
Kısa vadeli bantlarda azalma (bir aydan az)
6-12 aylık bant şu anda yıllık en yüksek %35 seviyesinde. Bu, toplam Bitcoin (BTC) arzının %35’inin en son 6 ila 12 ay arasında, daha spesifik olarak Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasındaki dönemde hareket ettiği anlamına gelir.

Bu bandın şişmesi, bu seviyelerden alıcıların hala olduğu ve erken alıcıların ise kar elde etmedikleri anlamına gelir. Ayrıca, Nisan ayı tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın alımlar da zararına satmıyorlar, dolayısıyla bantlarda artış görülüyor. Aynı zaman dilimi içinde, bir gün ile bir ay arasındaki dalgaların azaldığını görebiliriz. Ocak 2021’de zirveye ulaştılar ve o zamandan beri aşağı doğru hareket ederek Temmuz ayında yerel bir düşük seviyeye gördüler. Kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin artan aktivitesi, piyasa zirvelerinin bir işaretidir. Bu nedenle, 6-12 aylık bantlardaki artışla birlikte kısa vadeli aktivitedeki düşüş, potansiyel olarak başka bir boğa koşusu öncesi birikme işaretidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment