CoinShares Raporu: Kurumsal Yatırımcı Bitcoin ve 2 Altcoin Projesine Yöneldi

Ekim ayının başlamasıyla birlikte Bitcoin (BTC) ekosisteminde yaşanan toparlanma devam ediyor. Avrupa’nın en büyük dijital varlık yatırım şirketi olan CoinShares’in yayınladığı son rapora göre, dijital varlıklarla ilgili yatırım ürünlerinde toplam 225 milyon dolarlık kurumsal giriş görüldü. Fonlar kripto para piyasasına sürekli olarak yeni yatırımları çekerken, şirketin yönetimi altındaki toplam varlık, 67 milyar dolarlık ATH’den sadece yüzde 5 eksik.

Kurumsal yatırımcı Bitcoin (BTC)’e yöneliyor! Ethereum, düşüş yaşıyor!

ABD’de kripto paralara dönük ilgi artarken, genel olarak Bitcoin ve dijital varlıklarla ilgili resmi otoritelerden gelen haberler sayesinde kripto para piyasası güçlü bir toparlanma yaşadı. Uzmanlara göre, Bitcoin’e giren fonlardaki artış büyük olasılıkla ABD’de bir Bitcoin ETF’sine potansiyel onay çıkacağını ima eden SEC Başkanı Gary Gensler’in açıklamalarından kaynaklanıyor.

 

SEC gibi düzenleyicilerin kripto para endüstrisine daha olumlu bir yaklaşım göstermesi ile, kurumsal yatırımcıların piyasaya girme olasılığı daha sa artıyor. Geçmişte, çok sayıda büyük banka yöneticisi, müşterilerinin yatırım portföylerini çeşitlendirmek için dijital varlık piyasasına girmeyi dört gözle beklediklerine dikkat çekti. Öte yandan Bitcoin (BTC)’e olan fon girişleri güçlü pozitif eğilim gösterirken Ethereum ise kayıplar yaşadı. Lider altcoin’de 14 milyon dolarlık kurumsal çıkışla hafif bir kayıp yaşandı. Bitcoin (BTC)’deki güçlü fiyat rallisi ile Ethereum’un pazar payı sürekli kan kaybediyor.

 

Solana ve Cardano ilgi odağı olmaya devam ediyor

Bitcoin ön plana çıkarken, altcoin piyasasında da ilginç gelişmeler oluyor. Ethereum son zamanlarda güçlendirdiği pazar payını kaybediyor olsa da Solana ve Cardano gibi altcoin’ler sürekli yükseliyor ve güçlü girişler görüyor. Şu anda, Solana ağı, Ethereum’a kıyasla daha düşük işlem ücretleri nedeniyle NFT topluluğunun çoğunluğunun tercihi konumunu ele geçirdi. Cardano’nun büyümesi, akıllı sözleşme teknolojisinin piyasaya sürülmesinden sonra ağın hızlı gelişimi ile ilişkilendiriliyor. Ripple, Litecoin ve Polkadot gibi diğer daha küçük altcoin’lerde de fon çıkışları söz konusu ve toplamda yaklaşık 3 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti.

 

Kurumsal yatırımcının son favorileri olan Solana (12.5 milyon dolar) ve Cardano’ya (3 milyon dolar) fon girişleri devam ederken, diğer altcoin’lere de  girişler söz konusu. Bu da kurumsalların odağında sadece Bitcoin olmadığını ortaya koyuyor. Polkadot, Ripple ve Litecoin gibi diğer altcoin’ler ise sırasıyla 2,1 milyon dolar, 0,6 milyon ve 0,2 milyon dolarlık fon çıkışlarıyla o kadar iyi performans göstermedi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!