Coinbase Şaşırttı: Bu Altcoin İçin Uyarı Yayınladı!

Kripto para borsası Coinbase tarafından yayınlanan araştırma raporunda yer alan bilgilere göre, Cosmos ekosisteminin ürettiği gelirin yalnızca çok azının tarihsel olarak ATOM token sahiplerine tahakkuk edildiğini açıkladı. Kriptoarena.com olarak, raporu sizlere aktarıyoruz.

Coinbase altcoin projesine temkinli yaklaşacaklarını açıkladı

Coinbase tarafından geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen araştırma raporunda, Cosmos ekosisteminin yenilenen yol haritasının, likidite stake etme ve ortak güvenliğin paraya dönüştürülme olasılığı ile birlikte zincirler arası güvenliği Cosmos Hub tarafından konumlandırılmaya çalışıldığını söyledi. Cosmos (ATOM), geçtiğimiz ay, ekosistemin merkezinde yer alan blockchain olan Cosmos Hub’ın kullanımına yönelik büyük genişleme önerisinde bulunan bir teknik inceleme yayınında bulundu Kripto para analistleri Brian Cubellis ve David Duong, konu ile ilgili görüşlerini şu ifadelerle aktarıyor:

Çok zincirli bir gelecekte potansiyel olarak kritik olan rolüne rağmen, büyüyen Cosmos uygulama zincirleri ekosisteminin ürettiği gelirlerin çok azı, tarihsel olarak yerel altcoin projesi ATOM sahiplerine aktarıldı.

Cosmos ekosisteminin altcoin’i ATOM son 24 saatte 1.60 düşüşle şuanda 11.60 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

ATOM sahiplerinin herhangi bir kayıp riski ile karşı karşıya olup olmadıkları sorgulanacak

Bir uygulama zinciri, tek bir uygulamayı çalıştırmak için adanmış bir blockchain projesi olarak bilinmektedir. Raporda yer alan öneriler, Cosmos Hub’ın “güvenilir derecede tarafsız bir güvenlik sağlayıcısı” haline gelmesini sağlamayı amaçlarken, aynı zamanda Cosmos ekosisteminin yerel altcoin projesi ATOM’un ve altcoin sahipleri arasındaki teşvikleri daha da uyumlu hale getirmeyi amaçlamaktadır. Notta yer alan bilgilerde ise şu ifadeler yer alıyor:

Bu teknikle ATOM’un parasal bir prim üretme olasılığını artırmaya çalışıyorlar.

Coinbase tarafından yayınlanan raporda ise, white paper’ın iddialı olduğu belirtildi. Likit staking, MEV (Maksimum Elde Edilebilir Değer)  adına zincir üstü bir piyasa veya maksimum çıkarılabilir değer ve ekosistemin büyümesine yardımcı olmak adına sermayenin koordineli dağıtımı için bir sistem gibi bazı parçaların, gelecekteki benimsemeyi hızlandırabilecek yenilikçi iyileştirmeler olarak kabul edilse de, avantajları açık olarak bildirildi. Ancak belirtilenlere göre, güncellenmiş ATOM para politikası o kadar açık ve net değil. Ekosistem tarafından yapılan paylaşımların ardından Coinbase, para politikasında önerilen değişikliklere karşı temkinli yaklaşacaklarını ve Cosmos Hub Hazinesinin gelecekteki sermaye dağıtımından elde edilecek potansiyel faydaların yakın vadede ATOM sahipleri için kayıp riskini haklı gösterip göstermediğini sorguladıkları aktarıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!