Bir Bitcoin Borsası Daha Hacklendi: Altcoin Fiyatı Eriyor!

Yapıla açıklamaya göre, Polygon (MATIC) tabanlı merkeziyetsiz Bitcoin ve kripto para borsası (dex) olan QuickSwap hack’lendi ve, 220 bin dolarlık zarara uğradığı bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Borsanın yöneticileri yaptıkları açıklamada, saldırının ardından, Quickswap Lend platformunun sonlandırılacağını açıkladı.

Yeni bir hack saldırısı, Merkeziyetsiz Bitcoin borsası Quickswap’a 220 bin dolar kaybettirdi

QuickSwap’a göre saldırı, Market XYZ borç verme piyasasında gerçekleşti. Saldırının gerçekleşmesinin ardından, güvenlik açığının PeckShield tarafından miMatic stabilcoin’i yayınlayan Qi DAO ile bağlantılı olduğu düşünüldü. Ancak güvenlik ve analiz firması daha sonra saldırıyı QuickSwap’taki bir açıkla ilişkilendirdi.

Merkeziyetsiz Bitcoin ve kripto para borsası daha sonra yaptığı detaylı incelemenin ardından bir açıklama yayınladı ve 220 bin dolarlık altcoin’in flaş krediler kullanılarak çalındığını doğruladı. Ayrıca QuickSwap tarafından yapılan açıklamada kredilerinin kapanacağını bildirdi. Borsa tarafından Pazartesi günü erken saatlerde bir güncelleme yapılacağına dair duyuru yapılmıştı. Aradan yaklaşık 12 saat geçmesinin ardından merkeziyetsiz Borsa QuickSwap, sosyal medya platformu  Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

QuickSwap’te Market xyz’in açık pozisyonlarına para yatırmış olan kullanıcıları, bu platformları kapatma sürecinde olduğumuz için bu fonları hemen çekmeye davet ediyoruz,

Saldırıya uğrayan altcoin fiyat kaybı yaşamaya devam ediyor

PeckShield’in yaptığı analizlere göre, dolandırıcı şişirilmiş bir fiyattan fon ödünç almak için fiyat manipülasyonu yapmış gibi görünüyor. Saldırgan, fonları Ethereum’a geri aktardıktan sonra, Ağustos ayında ABD Hazinesi’nin yaptırımlarına maruz kalan mixing hizmeti Tornado Cash’e yatırdı. Merkeziyetsiz kripto para borsası QuickSwap resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamasında ise kullanıcıların fonlarında herhangi bir açık bulunmadığını söyledi.  PeckShield tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Bu bir fiyat manipülasyon sorunudur. MiMATIC piyasası, fiyat manipülasyonu yapılarak piyasadan borç almak üzere kullanılan CurvePoolOracle’u kullanıyor.

QUICK token son 24 saatte yaklaşık 2,87’lik bir düşüşle 60.41 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi altcoin, Mayıs ayında en yüksek fiyat seviyelerine ulaşarak kendi rekorunu kırmıştı.  QUICK coin, 2021 yılının şubat ayında piyasaya sürülmüştür. QuickSwap borsasının yerel kripto para birimi olarak çalışan token’in, Ethereum, Polygon ve Solana blok zincirlerinde oluşturulmuş versiyonları mevcuttur. Token’in maksimum arzı 1 milyar adet ile sınırlıdır. Merkeziyetsiz Bitcoin borsası içerisinde ödemeler, DeFi işlemleri ve yönetişim için kullanılır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!