Coin Yakma İşleminin Ardından Ethereum Fiyatı Neden Yükselmiyor?

EIP 1559 olarak da bilinen Londra güncellemesi Ethereum Blockchain’inde yayına girdiğinden beri, yakılan toplam coin sayısı yakın zamanda 1 milyar dolarlık rakamı aştı. Güncelleme, 5 Ağustos’ta Ethereum’u deflasyonist bir kripto para birimine dönüştürürken, toplam 320380,7 coin yakıldı. Bu rakam yaklaşık olarak 3,417 dolar olan mevcut fiyattan 1,103,734,590,75 dolar değerinde.

Coin yakma işleminin uzun vadede Ethereum fiyatı üzerinde etkisi olacak mı?

 Coin yakma olayı, bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzının bir kısmını kalıcı olarak yok etmenin bir yoludur. Bu program,  genellikle belirli bir Blockchain projesinin işlevini artırmak veya toplam arzı azaltmak dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle başlatılır. Toplam arzı azaltmak, varlığın fiyatını olumlu yönde etkileme potansiyeline sahip bir harekettir. Ethereum ekosisteminde de böyle bir beklenti oluştu.
Coin yakma oranı, Ethereum Blockchain’deki kıtlığı artırırken ve toplam arzı azaltırken, çoğu kişi bu gelişmenin varlığın fiyatı üzerindeki potansiyel etkileri konusunda şüpheci. Ethereum, Bitcoin (BTC) ile karşılaştırıldığında istikrarlı bir büyüme oranına sahip başlıca kripto para birimlerinden biridir. 2.791.17 dolardan 3.450 dolara kadar olan artış, coin yakma programının ötesinde başka faktörlere de bağlanabilir. Bu diğer faktörler, merkeziyetsiz finans DeFi ve NFT olabilir. Bu sektörler geçtiğimiz haftalarda ivme kazanmaya devam ettiğinden, kripto para biriminin alımıda artmakta. Bu da fiyat için olumlu bir gelişme.

  ETH 2.0, önemli bir görev görecek!

Ethereum vakfının yol haritasındaki en önemli planlar arasında, sonunda Ethereum 2.0’a geçiş yer alıyor. ETH 2.0, son birkaç gündür yoğun eleştirilere maruz kalan mevcut İş Kanıtı (PoW) protokolünün yerini almak üzere tasarlanmış bir Hisse Kanıtı (PoS) modelidir. ETH ağının genel görünümündeki iyileşmenin yanı sıra, ETH 2.0’ın ortaya çıkışı EIP 1559 yükseltmesi de dahil olmak üzere Blockchain’in şimdiye kadar yaşadığı tüm olumlu güncellemelerin son tamamlayıcısı ve aşaması  olarak hizmet edecek.
Sonuç olarak, coin yakma olayı, birçok faktörle beraber Ethereum fiyatının performansında etkili olacak. Toplam arzın azaltılması, gelecekteki güncellemeler, DeFi ve NFT sektörünün ivme kazanması gibi temel etkenler ETH fiyatını olumlu yönde etkileyecek önemli faktörler arasında.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!