CME bitcoin vadeli işlemlerinde rekor

Bitcoin vadeli işlem piyasasına olan ilgi hız kazanmaya devam ediyor. Sonuç olarak Chicago Ticaret Borsası (CME) Grubu Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri ticareti için rekor sayılara ulaşmış durumda.

CME verilerinin gösterdiği gibi Bitcoine ilgi sadece yatırım topluluğunun küçük ve iyi tanımlanmış bir sektörüyle sınırlı değil. Aksine kripto para birimine olan alım satımı talebi artmaktadır. Nitekim Mayıs 2019’da CME 2017’de piyasaya çıktığından beri Bitcoin vadeli işlem piyasasında en yüksek hacmini gördü.

CME Group CEO’su ve küresel hisse senedi ve alternatif yatırımlar ürünleri müdürü Tim McCourt Forbese katkıda bulunan Benjamin Piruse Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük ortalama 7237 adet sözleşme yaptığını söyledi. İşlem gören bu sözleşme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132lik bir artışı temsil ediyor.

CME Mayıs 2019da daha fazla sayıda BTC vadeli işlem sözleşmesi yapmaya başladı. O ay Bitcoin’in spot değeri 6.000 $ lık psikolojik direnç seviyesine düşmüştü.

Ve McCourtun yakın zamanda bildirdiği gibi CME 13 Mayıs 2019da tek günlük 33.677 adet sözleşme rekorunu gördü. Ayrıca 23 Temmuz 2019 tarihinden itibaren CME Aralık 2017deki kuruluşundan bu yana 2 milyon $ dan fazla işlem gerçekleştirdi.

Comments (0)
Add Comment