Cardano 2022’de 3 Dolara Ulaşacak mı?

Yatırımcılar potansiyel kripto para liderlerinden bahsettiğinde, Cardano (ADA) genellikle konuşmanın bir parçası olarak yerini alıyor. Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından geliştirilmiş olması da dahil olmak üzere Cardano hakkında heyecanlanmak için birçok neden var. Ethereum, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimidir ve binlerce merkeziyetsiz uygulamaya (dApps) ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla Hoskinson’ın Cardano’ya paha biçilmez bir deneyim getirdiği açıkça görülebilir. Kriptoarena.com olarak 2022 yılı için Cardano (ADA) beklentilerine bu yazımızda inceliyoruz.

Cardano’nun 2022 yılı yol haritası

Geçtiğimiz yıl yüzde 600’den fazla artış yaşadı. Bugün ise, piyasa değerine göre dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi olarak yerini koruyor. ADA 1 doların biraz üzerinde bir fiyat ile işlem görüyor. Şimdi, yatırımcılar bu genç kripto para birimini neler beklediğine odaklanmış durumda. Örneğin, ADA bu yıl 3 dolar seviyesini görebilir mi? İlk olarak, Cardano’nun gelişim açısından nerede durduğuna bakalım. Blockchain, beş aşamadan oluşan bir yol haritası belirliyor. Şu anda gelişimin son iki aşaması üzerinde aynı anda çalışıyor. Amaç, tamamen kendi kendini idame ettiren merkeziyetsiz bir ağ haline gelmek. Cardano, her güncellemeyi gerçekten başlatmadan önce onaylamak için bir inceleme süreci bile kullanıyor. Motley Fool analistlerinden Adria Cimino’ya göre eleştirmenler, tüm bu sürecin işleri yavaşlattığını söylüyor ve haklı olabilirler. Analiste göre buna değdiği görülüyor. Bunun nedeni ise her güncellemenin kalitesini garanti etmesi ve yolda daha az aksaklıkla sonuçlanmasıdır.

Cardano, geçtiğimiz sonbaharda akıllı sözleşme özelliğini başlattı. Bu işlevsellik, dApp’lerin oluşturulmasına ve başlatılmasına izin veriyor. DApp’ler finans, oyun ve hatta sanat koleksiyonculuğu dünyalarını değiştirmenin merkezi bir parçasıdır. Örneğin, kullanıcılar aracı olmadan sigorta satın alabilir veya borç para alabilirler. Ve işte kripto yatırımcıları ve kullanıcıları için iyi haber: Cardano Blockchain Insights verilerine göre Cardano tabanlı akıllı sözleşmeler neredeyse 1.000’e ulaştı. Bu nedenle Blockchain, projeleri için geliştiricileri cezbetmektedir. Aynı zamanda yatırımcıları da çekmeye devam ediyor. Blockchain’in yerel simgesi olan Ada için cüzdan sayısı, bir yıl önce yaklaşık 290 binden neredeyse 3 milyona yükseldi. Cardano için bir sonraki büyük gelişme ise ölçeklendirme çözümü. Şu anda Cardano saniyede yaklaşık 250 işlem gerçekleştiriyor. Ancak hızı saniyede 1 milyon işleme çıkarma potansiyeline sahip Hydra sistemi üzerinde çalışıyor. Hydra’nın bu yıl piyasaya çıkması bekleniyor ve Cardano için önemli bir katalizör olabilir.

Cardano (ADA)’nun başarısı için temel unsurlar

İşlem hızı ve ağ istikrarı, uzun vadeli başarı için iki temel unsur olarak belirtilebilir. Cardano her ikisine de odaklanıyor. Bu nedenle Motley Fool analistlerinden Adria Cimino bu kripto para birimi konusunda iyimser olduğunu ifade ediyor. Peki Cardano bu yıl 3 dolara ulaşabilir mi? Ağ geliştirme ve Hydra ilerlemesi sorunsuz giderse, bu çok olasıdır. 3 dolar, bugünkü seviyeden  yüzde 186 oranında bir kazancı temsil ediyor. Geçen yılki performansa kıyasla bu çok büyük bir artış değil. Eğer 3 dolar hedefi gerçekleşirse, Cardano dünyanın üçüncü en büyük kripto para birimi haline gelebilir. Bu şimdilik mümkün gözüküyor.

Motley Fool analistlerinden Adria Cimino’ya göre kripto para piyasası riskli bir sektör olmaya devam ediyor ve Blockchain’lerin ne kadar başarılı olabileceğini tahmin etmek imkansız. Asla kaybetmeyi göze alabileceğinizden daha fazla yatırım yapılmaması en önemli konulardan biri. ayın. Ancak gelişim evrelerini tamamlayarak, iş yapma biçiminde kısmen devrim yapabilirse, Cardano kazananlardan biri olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!