Büyük Britanya Tokyo Olimpiyatları’nda NFT Koleksiyonunun Lansmanını Yapacak

Büyük Britanya Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları için her yönüyle hazır görünüyor. Olimpiyatlar için oldukça iddialı olan takım, kendi NFT koleksiyonunun lansmanını yapacak. Takım, böylelikle bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

NFT koleksiyonu birkaç turnuvayı içerecek!

Lansman, ekip tarafından açıklandığı üzere Tokyo‘daki Yaz Olimpiyat Oyunları ile aynı zamana denk gelecek.  Müzük, eğlence ve spor dünyasına NFT hizmeti veren Tokns da girişimin bir parçası olacak. Bu girişim, taraftarlara yeni etkileşim yolları ve ekiple farklı boyutlarda iletişim kurma yolları kazandıracak. Aslında, anlaşma iki taraf arasında Tokyo’daki 2020 Yaz Oyunları’ndan önce başlayacak ve Pekin’deki 2022 Kış Oyunları’na kadar sürecek. NFT koleksiyonu, aynı zamanda Büyük Britanya’nın Olimpiyat Oyunlarında 125 yılını kutladığı döneme denk geliyot. Takımın Ticari Direktörü Tim Ellerton bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Tokyo’daki Olimpiyatçılarımız için çok farklı bir deneyim olacak. Tokns ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle Oyunlarda taraftar veya seyirci bulunmayacağı duyurusunun ardından, hayranlara ve koleksiyonerlere dijital olarak sunulacak anları sağlayabildiğimiz için mutluyuz.

Ayrıca projeyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.ilk NFT koleksiyonu jimnastikçi Max Whitlock’u içerecek. Koleksiyon, sporcuyu ve 2016’daki Rio oyunlarında kazandığı iki altın madalyasını anacak. Ben Sherman tarafından özel bir yaratım olacak. Proje ayrıca, çeşitli gerçek dünya eklemeleriyle birlikte paketlenecek NFT dijital duvar resimlerini de içerecek. Her NFT, kimliği doğrulanmış ve benzersiz bir şifreleme anahtarıyla birlikte geliyor.

Steve Jobs’ın yarım asırlık iş başvurusu açık artırmaya çıkarıldı

Kripto para piyasasında yüksek volatilite ve regülasyon belirsizliği yaşanırken yatırımcılar ve koleksiyoncular, Blockchain teknolojisinin son yenilikleri arasında yer alan NFT’lere ilgi göstermeye devam ediyor. NFT’ler koleksiyonculuk sektörüne yeni bir boyut kazandırırken, popüler bir akım haline gelmeyi başardı. Daha önce devasa fiyatlara satılan NFT kervanına ilginç bir örnek daha eklendi. Apple şirketinin kurucusu ve akıllı telefonların gelişimine öncülük eden Steve Jobs’ın bir iş başvurusu NFT olarak satışa sunuluyor.

 

1973 tarihli bu belgeye sahip olan girişimci belgeyi hem NFT hem de fiziki olarak da satışa çıkarıyor. Böylelikle koleksiyoncuların hangisine  nasıl bir bedel biçeceği de gözlemlenmiş olacak. İngiltere‘de satışa sunulan iş başvuru formu daha önce çeşitli müzayedelerde açık artırmaya sunulmuş. Bu açık artırmalar sonucu form 2017’de 18.750 dolara, 2018’de 174.757 dolara ve 2021 Mart ayında 222.400 dolara satıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!