Yine Aynı Proje! Yine Hackerlar! Altcoin Fiyatı Hızla Düşüyor!

Kripto para piyasası bugün yükseliş kaydederken, altcoin RUNE, tam tersine düşüyor! THORChain’in yerel kripto para birimi, 3,91 dolar seviyesinden yüzde 11 oranında çakıldı. Bu düşüşün sebebi,  zincirler arası merkeziyetsiz borsa’nın (DEX) multi-milyon dolarlık bir saldırıya uğraması.

Proje yöneticileri güvence verdi!

Ağda 8 milyon dolar değerinde ETH kullanan bilgisayar korsanı yüzde 10 ödül istedi. Altcoin projesi THORChain, bu istismarın kurbanı olan likidite sağlayıcılarına hazine fonlarını kullanarak sübvansiyon sağlayacağına dair güvence verdi. THORChain, resmi Twitter tanıtıcısındaki en son mesajda şunları yazdı:

THORChain, ETH Router’a yaklaşık 8 milyon dolarlık sofistike bir saldırı yaşadı. ETH, öncelik olarak, denetim ortakları ile gözden geçirilinceye kadar durdurulacaktır. ERC-20 havuzlarındaki LP’ler sübvanse edilecektir. Korsan yüzde 10’luk bir ödül talep etti. Topluluk,  proje ve altcoin için zor bir zaman ve kötü bir tecrübe. Hazinenin karşılayacak fonları var. Bütün önlemleri almaya çalışıyoruz.

 

Ekip ayrıca, bilgisayar korsanının özel bir sözleşme dağıtmayı başardığını da kaydetti. Böylece Bitfrost’u sahte varlık mevduatları alması için kandırabildi. THORChain ayrıca “geliştirici prosedürleri ve sistem incelemesini” yeniden düşüneceğini de sözlerine ekledi.

Hacker, THORChain geliştiricilerine uyarı gönderdi: Altcoin fiyatı düşüyor

THORChain protokolündeki zayıflık oldukça barizdi. Bu, THORChain’in son iki hafta içinde ikinci kez böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması. Bilgisayar korsanının mesajını Discord’da ileten bir ekran görüntüsü artık mevcut. Bilgisayar korsanı, hasarın daha büyük olabileceğini ve kasıtlı olarak en aza indirdiğini belirtiyor. Bilgisayar korsanı bunun geliştiricilere bir ders vermek için olduğunu kaydetti. Hacker ayrıca Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Binance Coin (BNB), Lycancoin ve birçok BEP-20 tokenini çalmış olabileceklerini belirtti. Ayrıca THORChain’de “birden çok kritik sorun” buldular ve yüzde 10’luk bir hata ödülünün önlenebilir olduğunu eklediler. Son zamanalrda yıldızı paralayan altcoin, gene yatırımcılarını endişeye düşürecek bir saldırıya maruz kalmış oldu.

 

Geçen hafta, bilgisayar korsanının 7,6 milyon dolar değerinde 4000 Ether (ETH) çalmasının ardından ağ faaliyetlerini durdurdu. THORChain, hacker’a çalınan fonları iade etmesi karşılığında bir hata ödülü önerdi. Geçen ay, THORChain DEX ayrı bir saldırıda 140 bin dolar kaybetti. Bu tür tekrarlanan saldırıların, yatırımcıları RUNE’dan uzak tutan protokole kötü bir isim getireceği kesin. THORChain’in yerel kripto para birimi olan altcoin RUNE, bu olayların ardından düşüş eğiliminde. Altcoin RUNE fiyatı yalnızca Temmuz ayında yüzde 50 oranında düzeltme yaşadı. Öte yandan, 2021 Mayıs ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 dolardan son üç ayda yüzde 80’den fazla düştü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın