Önemli Gelişme: Bu Ülke Tron (TRX) ile Ortaklığını Duyurdu!

Tron (TRX), Dominika’nın resmi ulusal blockchain altyapısı olarak atandı. Bugün yapılan bir duyuruya göre Tron, ülkenin hayran tokeni Dominika Coin’i (DMC) geliştirmek ve ihraç etmek için ülkenin resmi ortağı olarak da seçildi. Ortaklığın, bir blockchain platformu ile egemen bir devlet arasındaki en üst düzey işbirliği olarak tanımlanması dikkat çekicidir. Tron’un Dominika ile son ortaklığının ardından, kamu blockchain projesi, diğer egemen devletler için gelişen teknolojiye dayalı bir dizi uygulamayı başlatmaya hazırlanıyor.

Tron, JST, USDD, Dominika’da yasallaşıyor

Twitter’daki dönüm noktasını kutlayan Tron projesinin kurucusu Justin Sun, Dominika hükümetinin diğerlerinin yanı sıra TRX, JST, USDD ve TUSD de dahil olmak üzere tüm Tron ekosistem token’lerine yasal statü verdiğini söyledi. Kripto para birimleri, egemen devlet içinde mal ve hizmet alışverişinde bulunmak için yasal ödeme aracı olarak kullanılabilir. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Bu resmi! Sun, TRX, BTT, JST, NFT, USDD, USDT ve TUSD dahil olmak üzere tüm TRON kriptolarına, 7 Ekim 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Dominika topluluğunda yetkili bir kripto para birimi ve değişim aracı olarak yasal statü verildi

Dominika hükümetinin resmi belgesine göre Dominika, vergi ödemeleri de dahil olmak üzere Kamu hizmetleri için Tron’u kabul edebilir. Hükümet, Tron’u mal ve hizmetler için ödeme olarak kabul edebilir. Tron ve EC arasındaki döviz kuru serbest piyasa tarafından belirlenecek.

Dominika’nın ekonomik faaliyetlerini artırma planı

Tron ve Dominika arasındaki ortaklık aylardır devam ediyor. Karayipler WIC NEWS’deki popüler bir haber kaynağı, Tron’un, ülkenin Mayıs 2022’de Sanal Varlık İş Yasasını geçirmesinden hemen sonra Dominika’nın resmi blockchain ortağı olarak seçildiğini belirtti. Gelişme, Dominika hükümetinin ülkenin ekonomik faaliyetlerini destekleme çabalarının bir parçası. Gelişme hakkında yorum yapan Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit şunları söyledi:

TRON blockchain altyapısının açık ve uygun maliyetli doğası, Dominika gibi Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletlerini gelecekte küresel ekonomiye daha iyi entegre etmek için hayati bir rol oynayacak.

Dominika, Karayipler’de bir adadır. Ülkenin başlıca ekonomik odak noktası tarım ve turizmdir ve resmi para birimi ABD dolarına sabitlenmiş bir itibari para olan Doğu Karayip Doları’dır (ECB). Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi,  Dominika , El Salvador tarafından düzenlenen bir Bitcoin konferansına da katıldı. Karayipler yavaş yavaş kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi için bir merkez haline geliyor. Toplam 25 egemen ülke ve 14 bölge ile Karayipler’deki uluslar ticarete büyük ölçüde bağımlıdır. Ancak döviz rezervlerinin yetersiz olması ve bu işlemleri gerçekleştirecek yeterli finansal altyapının olmaması sorunu ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Blockchain teknolojisi sayesinde Porto Riko, Jamaika ve diğerleri gibi seçili Karayip ülkeleri bu zorlukların üstesinden gelebilir.