Bu Meme Coin Toparlanma Sinyali Veriyor! İşte Yeni Fiyat Hedefi

ABD Merkez Bankası baz puan kararı sonrasında kripto para piyasalarında bir rahatlama yaşandığı görülüyor. Kripto para analisti, toparlanma sinyali verenler arasında bu meme coin projesinin de bulunduğunu açıklıyor.

Yeni test ağı meme coin projesini nasıl etkileyecek?

Meme kripto para birimi Dogecoin(DOGE) son 70 gün içerisinde yüzde 72 düşüşün ardından 0.048 dolar destek seviyesinin üzerinde işlem görüyor. MRI göstergesi, haftalık zaman dilimine bakıldığında bir satın alma sinyalini vermekte olduğu ve dip olasılığının varlığını düşündürdüğü belirtiliyor. 0.048 dolar seviyesinin altına yakın bir haftalık mum çubuğu, analiste göre yükseliş tezini geçersiz kılarak DOGE için düşüş sinyalleri verecektir. Dogecoin fiyatı, Mayıs 2021 tarihinden bu zamana kadar birden fazla destek seviyesinden engellerle karşılaştı.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Başka faktörlerin de neden olduğu en son düşüş, DOGE adına en fazla zararı vermiş olabileceği bildiriliyor. Kripto para piyasalarında yaşanan kötümser görünüme rağmen analist, bu teknik gösterge potansiyel bir toparlanma rallisine işaret ediyor. Toparlanma görünümüne biraz yükselişle devam edilmesinin, 15 Haziran tarihinde Dogechain test ağının piyasaya sürülmesinin tetikleyeceği belirtiliyor. Yeni test ağı, DOGE geliştiricilerine yeni bir blockchain ağı sunarken “Ethereum Smart Contract’ları ve işlemleri ile tam uyumlu biçimde çalışmayı sağlayan Polygon Edge üzerine kurulmuş’’ olduğu açıklanıyor. Dogechain, Istanbul Byzantine Fault Tolerant (İstanbul Bizans Hata Toleransı) (IBFT) konsensüs mekanizmasını kullanacağı ve Proof of Stake (PoS)’i destekleyeceği bildirildi.

Dogecoin fiyatı tersine çevrilmeye hazır

Analistler bu yenilemenin, meme coin projesi Dogecoin’e ve Dogecoin katili bir diğer meme coin olan Shiba Inu(SHIB)’nun ortaya çıkışmasının ardından bu zamana kadar durgun bir harekette olan piyasa değerine hayat verebileceği belirtiliyor. DOGE fiyatı, bir trend çizgisi kullanılarak bağlanabilen üç belirgin düşük zirve yarattığı görülüyor. Analist bunun olması ile birlikte, yüzde 93’lük düşüşler sırasında herhangi bir kurtarma girişiminin ortaya çıkan bu eğilim çizgisi tarafından desteklenmediğini ortaya koyuyor.

Sonuç olarak, DOGE 0,070 ila 0,087 dolar arasındaki destek alanını tam anlamıyla yok ederek alanı bir direnç bariyerine çevirdi. İlginç bir şekilde, Dogecoin fiyatı 0,048 dolarlık dayanağı yeniden test etmeye yaklaştı ancak alıcıların devreye girmesi ile birlikte başarısız olduğu bildirildi. Piyasanın genel görünümü hala düşüş eğiliminde devam ederken analist, Momentum Ters Çevirme Göstergesi (MRI) canlanmış gibi göründüğünü ve potansiyel anlamda bir geri dönüşü işaret ettiğini belirtiyor. MRI tarafından haftalık grafikte oluşan bir satın alma sinyali, DOGE adına bir ila dört mum yükselişi öngörüyor.

Gösterge ile ilgili iki senaryo mevcut

Yatırımcıların çoğu piyasalarda yaşanılanlar sonrası emin olmasalar da, bu sinyalin son birkaç kez ortaya çıkmasının ardından bir yükselişin başladığı bildiriliyor. Analist örnek olarak, 10 Mayıs tarihinde ki MRI tarafından boğa koşusu sinyali verildiğini ve bunun sonrasında bir yükseliş yaşandığını belirtiyor. 2020 yılının sonunda yaşanan üstel ralli de yüzde 31’lik bir düşüşü tetikleyen bir üst sinyalle işaretlendi.

Bu göstergenin en son tek satın al sinyali verdiğinde, Dogecoin fiyatının iki ayda yüzde 445 arttığı belirtiliyor. Bu nedenden dolayı analist, yatırımcıların DOGE fiyat seviyeleri adına satın alım sinyali konusunda planlamalı bir şekilde iyimser olmaları gerektiğini açıklıyor. Bu seviyenin eğer gerçekten dip ise, DOGE’nin bir satışla karşılaşmadan önce yüzde 81 toplanma ile 0.109 dolar seviyesine kadar çıkabileceği öngörülüyor. Diğer yandan, Dogecoin fiyatı 0.048 dolar seviyesinin altında haftalık bir mum çubuğu üretmesi durumunda, daha düşük bir dip oluşturacağı ve düşüş trendinin devam ettiğinin sinyalini verebileceği bildiriliyor. Ayrıca oluşacak bu hareketin aynı zamanda söz edilen seviyeyi bir direnç bariyerine çevirmesi durumunda yükseliş tezini ve MRG’nin DOGE için satın alım sinyali verdiği değerleri geçersiz kılacağı belirtiliyor. Bunun olması halinde Dogecoin fiyatı, fiyat verimsizliğini veya Makul Değer Boşluğunu (FVG) doldurabilmek adına yüzde 60’a kadar düşebilir ve 0,041 dolardan 0,014 dolar seviyesine kadar gerileme yaşayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!