Korku ve Açgözlülük Endeksi Tarafsız Bölgede: Bitcoin İçin Ne Anlama Geliyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ivme kazanırken,  Korku ve Açgözlülük Endeksi, 12 Mayıs’tan bu yana ilk kez tarafsız bölgede. Metrik, daha önce uzun süreli bir korku ya da aşırı korku bölgesindeydi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi neden önemli?

Kripto para piyasası ve diğer piyasaların duygusal odaklı hareket ettiğini söylemek yerinde olur. O yüzden hem Bitcoin hem de altcoin fiyatları sürekli bir volatilite içinde olma eğilimindedir. Fiyatlar ne zaman yükselse, insanlar açgözlü olma eğilimindeyken, bunun tam  tersi de geçerlidir. Piyasalar, düşmeye başladığında yatırımcılar korkuya kapılma eğiminde olurlar Piyasa duyarlılığı, bir yatırım veya işlem kararı verirken izlenmesi ve dikakte alınması gereken önemli bir faktördür.

Mevcut kripto para piyasası duyarlılığını ölçen araçlardan biri olan Korku ve Açgözlülük Endeksi, volatilite, piyasadaki ivme oranı, işlem hacmi, sosyal medya, anketler ve dominans gibi eğilimleri içeren çeşitli kaynaklardan elde edilen verileri ölçer. An itibariyle, bu kritik metrik, bu yıl 12 Mayıs’tan beri ilk kez tarafsız bölgede. O tarihten bu yana, piyasaya fiyatların düşmesi, genel durgunluk ve kararsızlıkla açıklanabilecek korku ya da aşırı korku hakimdi.

Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

Öncelikle, Korku ve Açgözlülük Endeksinin sadece Bitcoin değil, genel kripto para birimi piyasasındaki duyarlılığı ölçtüğünü belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, BTC’nin hakimiyeti ve endüstrinin genel hızını belirleme eğilimi göz önüne alındığında, Bitcoin dominansının, BTC fiyatı tarafından belirlendiğini varsaymak belki de mantıklı. Piyasa duyarlılığı şu anda kararsızlığın bir işareti olan tarafsız bölgede. Başka bir deyişle endeks, yatırımcıların hala net bir yön aradığını gösteriyor.

 

KriptoArena’nın yakın zamanda bildirdiği gibi, Bitcoin hala 40.500 dolar seviyesinde ciddi bir dirençle karşı karşıya. 0,382 Fib düşüş seviyesi ve 100 günlük hareketli ortalama gibi teknik göstergelerin birleştiği yer burası. Bu, lider kripto para birimi için ilk engel olarak söylenebilir. Endeksin kendisine gelince, aşırı bir korku durumundayken, bu genellikle iyi bir satın alma fırsatına işaret eder ve aşırı açgözlülük durumunda olduğunda, genellikle satış zamanıdır. Ancak, tarafsız olduğunda, yön onaylarını beklemek belki de en iyisidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!