Bu Kritik Gelişme Ethereum Fiyatını 5 Bin Dolara Çıkarabilir!

Ethereum fiyatı önemli bir engeli aştı ve kendisini bekleyen devasa yükseliş trendinin bir bölümünü başlattı. ETH için kısa vadeli görünüm bazı metriklere dayalı olarak endişe verici olsa da, diğerleri uzun vadeli senaryonun büyük ölçüde yükselişe devam ettiğini gösteriyor.

Ethereum fiyatı yükselmek için konsolide oluyor

Ethereum fiyatı şu anda bir boğa bayrağı oluşturuyor. ETH, 20 Temmuz ile 3 Eylül arasında %134 artarak bir bayrak direği oluşturdu. Ancak, kısa bir süre sonra aşağıya doğru eğimli bir kanalda konsolide oldu ve bayrağı kurdu. Bu model, bayrak direğinin yüksekliği ölçülerek ve kırılma noktasına eklenerek elde edilen %57’lik bir yükseliş öngörüyor. Bayrağın üst trend çizgisinin üzerinde belirleyici bir kapanış, 4.816 dolarlık bir hedef öngörüyor.

1 Ekim’de Ethereum fiyatı %17’lik bir ralliye başladı ancak şu anda 3.398 dolarlık arz bariyeriyle karşılaştığı için bir yavaşlama yaşıyor. Yatırımcılar, ETH’nin yükselmeden önce 3.202 dolara geri çekilme şansı olduğunu unutmamalı. Bir düzeltmeden bağımsız olarak, ETH tırmanmaya devam ederse, 3.619 dolar, 3.952 dolar ve 4.380 dolarlık engeller yolunu kapatmaya çalışacak. Bu nedenle, alıcıların 4.816 dolar hedefine ulaşmak için bu engelleri aşması gerekiyor.

ETH için 3.815 doların ötesinde çok az veya sıfır direnç gösteren, IntoTheBlock’un Küresel Para Giriş/Çıkış (GIOM) modeli yükseliş görünümünü destekliyor. Öte yandan, ETH’nin hakimiyeti yükselen bir üçgen şeklini alıyor. Bu metrik, Ethereum (ETH)’un diğer altcoinlere göre piyasa değerinin bir ölçüsüdür. Ortalama 3,815 dolar fiyatla 3,17 milyon ETH satın alan yaklaşık 1,95 milyon adreste “Para Bitti”. Bu nedenle, 3,815 doların üzerinde kesin bir kapanış, sahiplerinin çoğunu kârlı hale getirecek ve istenmeyen satış baskısını ortadan kaldıracaktır. Bu gelişme, ETH için büyük bir boğa koşusunu tetikleyebilir ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.380 doları ve amaçlanan hedefe 4.816 dolara itebilir.

Ethereum Hakimiyeti grafiği

Teorik projelere dayanan bu teknik oluşum, Ethereum baskınlığında %19’luk bir artış öngörüyor, geleceği için bir yükseliş tablosu çiziyor ve yukarıda ayrıntıları verilen grafik verilerine iyimserlik ve güvenilirlik katıyor.

Ethereum DAA grafiği

Uzun vadeli bir bakış açısıyla işler Ethereum açısından fiyat artışına rağmen son bir ayda günlük aktif adreslerin azalması, piyasa katılımcılarının hala endişeli olduğunu gösteriyor. Büyük bir grup arasında belirsizlik olduğu sürece, Ethereum fiyatını 3.200 dolara düşüren bir ani çökme şansı var.

365 günlük Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere (MVRV) modeli, kısa vadeli flaş çökme tezini destekler. Bu zincir içi metrik, geçen yıl ETH satın alan yatırımcıların ortalama kâr veya zararını belirlemek için kullanılır. Şu anda, 365 günlük MVRV %50’de geziniyor ve bu, ETH satın alan piyasa katılımcılarının yarısından fazlasının kârlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, bu yatırımcılar, Ethereum fiyatı için kısa vadeli bir düşüşü tetikleyerek kar elde edebilirler.

Borsalarda Ethereum arzı geçtiğimiz hafta 170 bin arttı, bu da yatırımcıların kâr elde etmek için merkezi kuruluşlara gitmede acele edebileceğini ve kısa vadeli düşüş görünümüne daha fazla güven ekleyebileceğini gösteriyor.

Tedarik Şoku on-chain metriğe atıfta bulunarak, popüler on-chain analist olan Willy Woo, son bülteninde şöyle açıklıyor:

Ethereum (ETH)’un temel talebi ve arzı, Bitcoin’e kıyasla çok fazla tırmanmıyor.

Ethereum, Bitcoin arz şok tablosu

Ayrıca, bunun hem BTC hem de ETH için uzun vadeli görünümün yükselişini sürdürdüğünü belirterek, bunun tarihsel güç bölgesi olduğunu da ekliyor. Eğer Ethereum fiyatı 2.765 doların altına düşerse ve altında belirleyici bir kapanış üretirse, bu boğa tezini geçersiz kılabilir. Bu durumda ETH, 2.442 dolar ile 2.605 dolar arasında değişen talep bölgesinden sıçrayabilir ve yükseliş trendine bir şans daha verebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!